Košarka

Stotka Partizana: "Parni valjak" bez problema nadigrao Mornar i započeo odbranu trona ABA lige

Komentari

Autor: Euronews

02/10/2023

-

20:54

Stotka Partizana: "Parni valjak" bez problema nadigrao Mornar i započeo odbranu trona ABA lige
Stotka Partizana: "Parni valjak" bez problema nadigrao Mornar i započeo odbranu trona ABA lige - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Ako se po jutru dan poznaje, biće ovo još jedna sjajna sezona Partizana. Crno-beli su na domaćem terenu nadigrali Mornar i tako veoma uspešno krenuli u novu takmičarsku sezonu - 110:78 (34:21, 25:20, 22:20, 29:17).

Iako je "parni valjak" pre ovog duela vezao tri poraza, večeras je pokazao da razloga za brigu nema. Željko Obradović još eksperimentiše, uigrava ekipu, ali i odmara igrače, budući da na ovom meču u sastavu nije bilo Zeka Ledeja, dok je Kevin Panter ušao tek u drugom poluvremenu.

Duel je počeo poprilično raspucano, ali se Partizan sa dve trojke Danila Anđušića odlepio, a onda su rezervisti doneli i dvocifrenu prednost. Mornar je uspeo da priđe na šest poena zaostatka, ali se onda na parketu pojavio Tristan Vukčević koji je jednom trojkom i fenomenalnim zakucavanjem držao goste na distanci.

Nakon toga glavne uloge na parketu preuzeli su Alen Smailagić i Aleksa Avramović koji su svojim minijaturama doneli Partizanu +18 na poluvremenu.

U nastavku nije bilo previše uzbuđenja. Svaki pokušaj Mornara da se vrati u meč Partizan je bez problema odbio i duel mirno priveo kraju, a prednos tima Željka Obraovića u jednom momentu je dostigla i +35.

Najefikasniji u redovima Partizana bio je Anđušić sa 23 poena, Vukčević je dodao 13, Smailagić 12, a Džejms Naneli 11 poena.

Na drugoj strani istakao se Aleks Gavrilović sa 19 poena, dok je Marko Kovačević ubacio 15.

Crno-bele sada za tri dana očekuje susret sa Makabijem u Tel Avivu u okviru 1. kola Evrolige. Iako je "ponos Izraela" dominantan na domaćem terenu, u meč sa Partizanom će ući pomalo poljuljan zbog poraza u finalu Liga kupa od Hapoela koji predvodi Aleksandar Džikić, ali će Makabi biti i povređen, budući da se Vejd Boldvin povredio na zagrevanju pred meč sa Hapoelom, dok je Džoš Nibo, prvi centar ekipa, na istom meču zadobio povredu stopala.

AdmiralBet ABA liga, 1. kolo

Petak

Split - SC Derbi 72:76

Subota

Cedevita - Mega 89:87
Budućnost - Zadar 103:73
Igokea - Crvena zvezda 63:81

Nedelja

Borac - Cibona 86:79

Ponedeljak

FMP - Krka 97:99
Partizan - Mornar 110:78

Komentari (0)

Sport