Košarka

Željko Obradović konkretan posle trijumfa: Uspeh počiva na pametnoj odbrani

Komentari

Autor: Euronews

12/10/2023

-

22:07

Željko Obradović konkretan posle trijumfa: Uspeh počiva na pametnoj odbrani
Željko Obradović - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Trener Partizana Željko Obradović istakao je odbranu kjao ključ uspeha u pobedi nad Asvelom.

Odbrana je uslov za dobar napad i pobede. To je Željko Obradović nebrojano puta ponovio u karijeri, a igrači Partizana su večeras u Lionu to i demonstrirali u većem delu meča i ubedljivo su savladali Asvel 88:62 u drugom kolu Evrolige.

Jaka odbrana je potpuno "ubila" domaćina, kad se tome doda da su Nando De Kolo i Žofri Lovernj bili i zaustavljeni i nadigrani, drugačiji ishod meča nije ni bio moguć jer su crno-beli mnogo kvalitetniji rival od Francuza. Zato je Obradović i bio kratak posle meča za oficijalni sajt Evrolige.

"Uspeh počiva na našoj pametnoj igri u odbrani. Bitno je da smo održali koncentraciju i imali dovoljno energije. Igrali smo bolje u prvom poluvremenu", rekao je Obradović.

 

 

Zek Ledej je odradio veoma dobra posao i u odbrani i u napadu i bio je igrač utakmice. Imao je samo jedan promašaj iz igre, sedam skokova pride, uz 13 poena imao je indeks korisnosti 27.

"Počeli smo utakmicu dobro, kao i drugo poluvreme. Moramo ovako da nastavimo jer nam teške utakmice tek slede. Ključ je pobede je čvrsta, timska igra. To je naša odlika od kako smo došli u Partizan", rekao je Ledej.

Komentari (0)

Sport