Košarka

Obradović pred derbi sa Zvezdom: Daj Bože da oba tima budu stalni članovi Evrolige

Komentari

Autor: Euronews

26/10/2023

-

11:12

Obradović pred derbi sa Zvezdom: Daj Bože da oba tima budu stalni članovi Evrolige
Obradović pred derbi sa Zvezdom: Daj Bože da oba tima budu stalni članovi Evrolige - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Prvi "večiti derbi" u košarci je pred nama. Na programu je sutra od 18:30 u Areni, gde će Partizan dočekati Crvenu zvezdu u sklopu 5. kola Evrolige, a uoči ovog susreta govorio je trener crno-belih Željko Obradović.

Strateg Partizana osvrnuo se na nedavni poraz od Mege, zdravstvenom biltenu pred derbi, kao i o emotivnom stanju igrača uoči susreta sa Crvenom zvezdom.

"Kontrola loših emocija, kontrola dobrih emocija je uvek dobrodošla. Kad imate loše, to je problem. Prvi derbi jeste nekim igračima, ništa drugo ne treba da rade nego da igraju košarku, najlepši deo ovoga čime se bavimo jeste da izađeš i igraš protiv velikog protivnika, koji su naši sportski rivali, ništa sem toga", počeo je Obradović.

Smailagić nije odradio trening zbog bola u nozi.

"Alen Smailagić nije trenirao večeras, ima bol u predelu u nogu i Ponitka. Videćemo sutra na treningu, Smajli je uvek bio neko ko je spreman da se žrtvuje, ja se nadam da će biti tako da se on opet žrtvuje."

Zvezda je nedavno promenila trenera, došao je Janis Sferopulos umesto Duška Ivanovića, ali Obradović nije želeo previše da priča o smeni na klupi "večitog rivala".

"Da pustimo sve stvari koje se dešavaju u Crvneoj zvezdi, to nije važno za nas. Za nas je važno da izađemo s drugačijom motivacijom od one protiv Mege i sa još većom energijom, a igraćemo ovde u Areni pred našim navijačima koji su radili sve ono za ekipu, ja se nadam da će moji momci izaći sa drugačijom motivacijom i to je najbitnije, sve ostalo nije bitno."

Rekao je Obradović šta su radili nakon poraza od Mege.

"Analizirali utakmicu i pustio igrače da idu kućama, da se odmore i da probaju da se koncentrišu za ovo što dolazi, nemamo mnogo vremena da se patimo, sezona je počela, nismo prvi mesec završili, ovo je deveta utakmica, imaćemo 70 i nešto, radi se kao i uobičajeno, sa nekim detaljima koji su ključni i najvažnije."

Obradović se nada da će derbi proteći u najboljem redu, bez incidenata.

"Bilo bi lepo da se nastavi gde smo stali prošle godine, gde su oba derbija odigrana bez problema, to je slika koju želimo da pošaljemo, ja sam hteo da pričamo da mi kao akteri nismo imali nikakav problem, molim navijače, to što je bilo u petoj utakmici ABA lige, molim ih da još jednom naprave tu atmosferu i da se ponovo priča u Evropi o nečemu što odlazi kao pozitivna slika. Daj Bože i da Partizan i Zvezda budu stalni članovi Evrolige", zaključio je Obradović.

Crvena zvezda i Partizan imaju identičan učinak u Evroligi. Po pobedu i tri poraza. 

Komentari (0)

Sport