Košarka

Obradović: Odbrana je bila dobra u većem delu, reći ću igračima da prestanu da se "kockaju"

Komentari

Autor: Euronews

30/10/2023

-

23:30

Obradović: Odbrana je bila dobra u većem delu, reći ću igračima da prestanu da se "kockaju"
Avramović i Obradović - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Partizana su bez Kevina Pantera i Mateuša Ponitke pobedili Crvenu zvezdu i u AdmiralBet ABA ligi. Nisu dozvilili crno-beli dramu kao u Evroligi, sjajnom drugom četvrtinom stekli su prednost koju su održali do kraja

"Fantastična atmosfera, hvala navijačima na velikoj pomoći. Nije lako dobiti dva večita derbija u kratkom vremenskom periodu. Uspeli smo u tome, iako imamo problema sa povređenim igračima. Slede dva teška gostovanja, Baskonija, Split. Loše smo počeli, uspeli smo da se podignemo u oba smera, stekli smo lepu prednost, zatim smo odustali od sistema i plana, okrenuli smo se induvidualnim rešenjima, a to nije dobro. Zvezda je uspela da se vrati i zapreti, ali smo uspeli da odbijemo nalet rivala", rekao je Obradović na pres konferenciji.

Bio je zadovoljan odbranom strateg crno-belih, ne i kontinuitetom.

"Odbrana je većim delom meča bila na željenom nivou, protok lopte takođe, zato smo i imali dobar procenat šuta za tri poena. Igrali smo kolektivno, momci koji su bili zaduženi za kreaciju, uspešno su odradili posao, kako i svi ostali momci koji su mogli da igraju u drugom večitom derbiju".

Prokockali su plus 19 crno-beli sredinom treće deonice, pa je rival prišao na minus šest.

"Zašto se kockamo kada imamo veliku prednost? Odmah ću reći igračima da prestanu sa tim. Pa, igramo protiv jakih ekipa, kako u Evroligi, tako i u ABA ligi. Mogu da se složim sa nečim, a to je da su moji igrači grešili i ja njih prozivam za to. Prozivam ih zato što ja njih volim i oni to znaju, ali ja nisam dobar tatica ili mamica da im za sve što rade kažem bravo. Niko to nije namerno radio, već iz najbolje namere greše, ali postoji i kvalitet protivnika. Sad smo ubacili četiri trojke na početku treće četvrtine i sada da očekujemo da sve pogodimo, pa je li to realno. Oni imaju kvalitetne igrače, Teodosića, Nejpira, je l on nije dobar igrač. Ovaj mali Litvanac je jedan od najboljih šutera u Evroligi. To je tako, ja ću im uvek dati podršku za sve što rade dobro, a sve što greše ispravićemo. Verujte da se ljutim i više nego vi jer je ovo stvar koncentracije i dobrih odluka. To je cela suština ovoga što radimo", rekao je Obradović.

Komentari (0)

Sport