Košarka

Partizan ne može protiv tradicije: Cedevita ponovo srušila crno-bele i Ljubljani i nanela im treći poraz u ABA ligi

Komentari

Autor: Euronews

20/11/2023

-

19:36

Partizan ne može protiv tradicije: Cedevita ponovo srušila crno-bele i Ljubljani i nanela im treći poraz u ABA ligi
Bruno Kaboklo - Copyright AdmiralBet ABA liga/Cedevita Olimpija/Ales Fevzer

veličina teksta

Aa Aa

Muči se Partizan u AdmiralBet ABA ligi ove sezone. Susret sa Cedevitom došao je posle ubedljive pobede protiv Albe, ali i nakon duple nedelje u Evroligi. Olimpija je to iskoristila i ponovo pobedila tim Željka Obradovića na domaćem terenu, koji za slavlje u Ljubljani ne zna od 2019. godine. Na kraju je bilo 95:91 (22:27, 29:23, 22:21, 22:20) za domaći sastav.

Utakmica je počela u brzom ritmu, kakav leži i jednoj i drugoj ekipi, ali je individualni kvalitet crno-belih došao do izražaja koji su kraju prvog perioda imali +5. Jedini problem za Željka Obradovića u ovom delu susreta je bila povreda nosa koju je zadobio Aleksa Avramović.

"Parni valjak" je preko Danila Anđušića i Bruna Kabokla poveo sa +9, ali su onda Jaka Blažič i Klemen Prepelić trojkama vratili Cedevitu u igru. Do kraja poluvremena gledali smo egal utakmicu, a domaćini su na pauzu otišli sa pola koša prednosti.

Treća četvrtina protekla je u serijama oba tima, te i dalje nijedna ekipa nije imala veliku prednost u svojim rukama, što je značilo da nas očekuje neizesna završnica.

Upravo je tako i bilo. Cedevita je imala blago vođstvo, koje je održavala sve do jedne nesportske lične greške Zeka Ledeja, koja je prouzrokovala nervozu Olimpije i tehničku Prepeliča, te je Partizan iskoristio nesigurnost rivala i povratio potpuni egal.

Loptu je u ključnim momentima preuzeo Blažič i dva napada zaredom izborio slobodna bacanja, te je domaćin dva i po minuta pred kraj imao +4. Partizan nije iskoristio napad posle tajm-auta, a Prepelič je nasamario Ledeja i naterao ga na faul i još penala za Cedevitu.

Ledej je potom smanjio na -4, a Džejms Naneli na svega dva razlike za Ljubljančane, koji su u narednom napadu napali Mateuša Ponitku na niskom postu, a preko Poljaka poluhorog ubacio je Di Džej Stjuart i tako postavio konačan rezultat.

AdmiralBet ABA liga, 8. kolo

petak

Split - Zadar 75:82
/Saliven 15 - Božić 28/

Studentski centar - Cibona 93:101
/Drežnjak 25 - Aranitović 21/

subota

Igokea - Budućnost 88:74
/Tanasković 24 - Megi 14/

Borac Mozzart - FMP 96:75
/Segu 17 - Beson 21/

nedelja

Mega MIS - Krka 71:77
/Plavšić 16, Topić 16 - Stergar 25/

ponedeljak

Cedevita Olimpija - Partizan 95:91

Crvena zvezda - Mornar 20.00 (TV Arena 1 Premium)

Standings provided by Sofascore

 

Komentari (0)

Sport