Košarka

Trener Meloun i Jokić isključeni u prvom poluvremenu, Denver nekako pobedio Detroit

Komentari

Autor: Euronews

21/11/2023

-

06:29

Trener Meloun i Jokić isključeni u prvom poluvremenu, Denver nekako pobedio Detroit
Trener Meloun i Jokić isključeni u prvom poluvremenu, Denver nekako pobedio Detroit - Copyright Tanjug / AP Photo/Carlos Osorio

veličina teksta

Aa Aa

Dara je prevršila meru. Pomalo su se žalili u Denveru na suđenje u ovoj sezoni, ali su u Detroitu konačno izgubili živce, pa su zbog dve tehničke greške isključenja zaradili prvo trener Majk Meloun, pa onda i Nikola Jokić. I to sve u prvom poluvremenu. Ipak, Denver je i bez "dvojice trenera" uspeo da slavi 107:103 protiv Pistonsa u neizvesnoj završnici.

Šampionski prsten osvojen prošle sezone doneo je Denveru i protivnika više - arbitre. Posebno je na meti Nikola Jokić jer sudije dozvoljavaju još grublju igru nad njim, što se i statistički vidi po broju izvedenih slobodnih bacanja a Denver ih je izveo najmanje u NBA ligi.

 

 

Zbog nedosuđenih faulova. ali i dosuđenih u napadu, prvo je pukao film treneru Majklu Melounu i to 1:21 minut pre kraja prve četvrtine. Ušao je na teren posle dobijene tehničke, pa dobio i drugu i morao van terena.

Nikola Jokić je igrao 15 minuta, u istom minutu ali u drugoj četvrtini besno je krenuo ka arbitrima, imao jaku verbalnu raspravu i morao da se pridruži treneru u svlačionici postigavši devet poena, po pet skokova i asistencija do tada.

"Mislim da se Nikola zabrinuo za mene i prodružio mi se. Teško je gledati meč na televiziji, grlili smo se Nikola i ja prilikom dobrih poteza, a ja sam psovao na srpskom posle loših", na svojstven način je isključenja objasnio trener Majk Meloun.

 

 

Bez Jokića, Denver se mučio, u samoj završnici, posle 103:103, koševima Erona Gordona i Redžija Džeksona, uz tri dobre odbrane, šampioni su uspeli da savldaju naslabiji tim NBA lige. Džekson sa 21 i Koldvel Poup sa 20 poena bili su najefikasniji kod Denvera, a Kejd Kaningem sa 27 koševa i dveet asistencija kod Detorita.

Komentari (0)

Sport