Košarka

Majstorović vidno razočaran nakon susreta sa Rusijom: Težak poraz, probaćemo da uzmemo bronzu

Komentari

Autor: Euronews

28/07/2021

-

11:47

Majstorović vidno razočaran nakon susreta sa Rusijom: Težak poraz, probaćemo da uzmemo bronzu
Dejan Majstorović - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Basketaši Srbije izgubili su šansu da se okite zlatom sa Olimpijskih igara u Tokiju, pošto su u polufinalnoj utakmici poraženi od selekcije Rusije 21:10.

Nakon meča oglasio se srpski basketaš Dejan Majstorović, koji je objasnio razloge pomalo iznenađujućeg poraza.

"Imali su više želje, energije, sve su pogodili, mi nismo ništa. Odbrana je bila katastrofalna. Moramo da pokušamo da uzmemo bronzu", rekao je vidno razočarani Majstorović i dodao.

profimedia

"Ne znam šta bih rekao, razočaravajuće, težak poraz"

"Ne znam šta bih rekao, razočaravajuće, težak poraz. Nikad nismo izgubili ovako u životu".

Podsetimo, na meču sa Rusijom Dušan Domović Bulut je odigrao stotu utakmicu za Srbiju, ali bio je daleko od titule najboljeg igrača u ovom sportu. Nisu se proslavili ni Aleksandar Ratkov, Dejan Majstorović i Mihailo Vasić.

Poraz još teže pada zbog činjenice da su izgubili od tima koji su prethodno šest puta pobedili i nikada od nisu do danas poraženi od Rusa. Tu je i podatak da na tim Ruskog olimpijskog komiteta u basketu 3x3 niko ozbiljno nije računao i da su sa tri poraza u finalu.

Srbija će od 14.15 sati igrati za bronzu protiv poraženog iz drugog polufinala Letonija - Belgija.

U drugom polufinalu Letonija je sigurnom igrom opravdala ulogu favorita i lagano dobila Belgiju - 21:8.  Letonci su važili za jednog od glavnih kandidata za zlato i oni su deo te uloge opravdali plasmanom u finale.

Zanimljivo da su u grupi doživeli tri poraza, ali su u četvrtfinalu i polufinalu, kada je to bilo najpotrebnije, bili najbolji.

Komentari (0)

Sport