Košarka

Teodosić i Nedović "slomili" Megu: Topić sjajnom partijom poslao sebi pozivnicu za povratak u Crvenu zvezdu

Komentari

Autor: Euronews

11/12/2023

-

20:15

Teodosić i Nedović "slomili" Megu: Topić sjajnom partijom poslao sebi pozivnicu za povratak u Crvenu zvezdu
Teodosić i Nedović "slomili" Megu: Topić sjajnom partijom poslao sebi pozivnicu za povratak u Crvenu zvezdu - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Crvena zvezda nije dozvolila sebi da ponovi Partizanovu "grešku" i saplete se u "Hali Ranko Žeravica" protiv Mege. Tim Janisa Sferopulosa je slavio na gostovanju na Novom Beogradu 98:88 (22:27, 26:13, 20:30, 30:18) u 11. kolu AdmiralBet ABA lige. Pobeda od 10 poena razlike nije izgledala tako lako kao što rezultat govori jer je Zvezda "slomila" protivnika tek na 50 sekundi do kraja trojkom Miloša Teodosića.

Mega je znatno bolje otvorila meč na krilima raspoloženih Uroša Plavšića i Nikole Đurišića. U prvoj četvrtini je domaća ekipa ubacila čak 27 poena "crveno-belima" koji nikako nisu uspevali da se povežu defanzivno. Centar Mege je odigrao sjajno i imao već 13 poena nakon 10 minuta igre.

Potpuno drugačija slika viđena je u drugoj deonici. Na temeljima sjajne odbrane gosti su nadoknadili zaostatak od pet poena, a zatim i došli do prednosti. Domaćin je stigao do egala (40:40), ali je Miloš Teodosić "solo" serijom od pet uzastopnih poena doneo Crvenoj zvezdi +8 na poluvremenu.

Treći period doneo je buđenje Nikole Topića. U toj četvritini je ubacio 13 poena. Mega je u potpunosti uspela da se vrati u meč i u završnih 10 minuta uđe sa dva poena prednosti. Koliko je Topić pravio problema odbrani "crveno-belih" govori i činjenica da ga je do kraja utakmice čuvao najbolji defanzivac ekipe, Branko Lazić. Međutim, ni to nije moglo da zaustavi mladog reprezentativca Srbije koji je nastavio da "zatrpava" koš kluba u kom je ponikao. Igralo se koš za koš, a deluje da je to više odgovaralo talentovanim igračima Mege. Nekoliko lošijih napada domaće ekipe, Crvena zvezda je iskoristila i odvojila se na +4. Miloš Teodosić je prelomio završnicu trojkom na 50 sekundi do kraja, a protivnik nije imao odgovor na to.

Najefikasniji u timu Mege je bio Topić sa 21 poenom, dok ga je pratio Uroš Plavšić sa 16. U pobedničkoj ekipi je najbolji bio Nedović sa 23 poena, a Teodosić ga je dodao 21. 

AdmiralBet ABA liga, 11. kolo

Četvrtak

Cibona - Split 81:73

Petak

Krka - Igokea 80:92

Zadar - Borac 79:80

Subota

Mornar - Cedevita Olimpija 74:86

Budućnost - FMP 82:76

Ponedeljak

Mega Basket - Crvena zvezda 88:98

Partizan - Studentski grad 20.00 (TV Arena 1 Premium)

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Sport