Košarka

Lejkersi odali počast Kobiju Brajantu: Prst visoko podignut i 81 poen Reptorsima će biti večni

Komentari

Autor: Euronews

09/02/2024

-

08:45

Lejkersi odali počast Kobiju Brajantu: Prst visoko podignut i 81 poen Reptorsima će biti večni
Statua Kobija Brajanta - Copyright Tanjug/AP Photo/Eric Thayer

veličina teksta

Aa Aa

Los Anđeles Lejkersi su pre meča sa Denver Nagetsima otkrili bronzanu statuu Kobija Brajanta koja će u njegovu čast stajati ispred "Kripto Arene".

Na njoj se može videti Brajant kako nosi dres sa brojem 8, visoko podignutu ruku odnosno način na koji je proslavio svoj 81 poen protiv Toronto Rapotorsa u januaru 2006. godine. To je ujedno i drugi najbolji poenterski učinak u istoriji NBA lige na jednoj utakmici. Jedino Vilt Čemberlejn ima više poena od Brajanta na jednom meču. On je 1962. godine ubacio 100 poena protiv Njujork Niksa.

Kobijeva žena, Vanesa, rekla je na ceremoniji kako je ovo prva od ukupno tri statue, koliko će biti napravljeno u čast petostrukog NBA šampiona i najboljeg poentera u istoriji Lejkersa. Na drugoj statui će Brajant nositi broj 24 koji je bio simbol druge polovine njegove karijere. Na trećoj statui će biti Kobi i njegova ćerka Đijana, koja zajedno sa njim i još sedmoro ljudi nesrećno preminula nakon pada helikoptera u januaru 2020. godine.

Prva statue je otkrivena na ceremoniji gde su prisustvovali mnoga velika imena u istoriji Los Anđeles Lejkersa. Osim Vanese Brajant, na govor su držali i Džini Bas (vlasnica franšiz), kao i bivši igrači "jezeraša" Derek Fišer, Karim Abdul Džabar i nekadašnji trener Lejkersa, Fil Džekson.

Osim Brajanta, svoje statue već imaju Eldžin Bejlor, Šekil O'Nil, Karim Abdul Džabar, Medžik Džonson, Džeri Vest i Čik Hern.

 

Komentari (0)

Sport