Košarka

Kraj puta za čudo iz Gajdobre: Partizan preko Hercegovca do polufinala Kupa Radivoja Koraća

Komentari

Autor: Euronews

15/02/2024

-

21:51 >> 21:53

Kraj puta za čudo iz Gajdobre: Partizan preko Hercegovca do polufinala Kupa Radivoja Koraća
Kraj puta za čudo iz Gajdobre: Partizan preko Hercegovca do polufinala Kupa Radivoja Koraća - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Partizana opravdali su ulogu favorita protiv Hecegovca iz Gajdobre u Nišu i plasirali se u polufinale Kupa Radivoja Koraća, gde će sutra od 21 čas odmeriti snage sa Vojvodinom, koja je prethodno iznenadila Megu - 92:76 (14:13, 23:16, 29:19, 25:19).

Debitant u takmičenju i najprijatnije iznenađenje istog, pružilo je i više nego dostojan otpor evroligaškoj postavi Željka Obradovića. Tokom kompletne uvodne i dobrim delom druge četvrtine, ekipa iz Bačke držala je rezultatski priključak za crno-belima. 

Nije se predavala ni kada je "parni valjak" prvi put došao do dvocifrene prednosti početkom treće četvrtine (41:31). Igrala je ekipa iz Gajdobre lepu košarku u Čairu, bez respekta prema crno-belima, ali je ipak poklekla u nastavku kada je Partizan podigao procente za tri poena.

"Poslednji ekser u kovčeg" Hercegovcu zakucao je upravo Kevin Panter sa distance krajem treće četvrtine kada je Partizan otišao na nedostižnih 62:42, da bi nastavak utakmice protekao u nešto mirnijem tonu.

Ključ uspeha Partizana, dakle, bila je bolja igra u drugom poluvemenu. Iako su se crno-beli mučili sa distance u jednom delu meča, loše procente iz igre nadomestili su kvalitetnijim rešenjima ispod reketa. Što je, pored očigledne razlike u kvalitetu, uz čvršću odbranu, odlučilo utakmicu.

Partizan je u finišu i pronašao svoj šut za tri poena, pa je razlika na semaforu bila i ubedljivija nego što realna slika na parketu pokazuje, pa je ekipa iz Gajdobre, na kraju dobila i zaslužene aplauze, doduše, polu prazne dvorane.

Podsetimo, Partizan će u polufinalu Kupa Radivoja Koraća sutra igrati protiv Vojvodine u večernjem terminu (21:00), dok će Crvena zvezda prethodno odmeriti snage sa ekipom Čačka 94 od 17:00 sati.

Obe utakmice možete pratiti na kanalima TV Arene sport, kao i finale koje je na programu u subotu od 21:00.

Komentari (0)

Sport