Košarka

Nikola Jokić vodio Denver do pobede: Luka Dončić sam sebi čestitao rođendan

Komentari

Autor: Euronews

29/02/2024

-

09:38

Nikola Jokić vodio Denver do pobede: Luka Dončić sam sebi čestitao rođendan
Tanjug/AP/David Zalubowski - Copyright Tanjug/AP/David Zalubowski

veličina teksta

Aa Aa

Četvrti put u nizu srpski reprezentativac, Nikola Jokić ostvario je "tripl-dabl" učinak u NBA ligi ove sezone, ovoga puta u pobedi Denvera nad Sakramentom 117:96.

Srpski repreztentativac nije bio najefikasniji na terenu, to je ovoga puta prepustio saigraču Džamalu Mareju koji je ubacio 32 poena, ali je sa 14 datih poena, isto toliko skokova, kao i 11 asitencija stigao do 19. "tripl-dabl" učinka u tekućoj sezoni.

Rođeni Somborac ih sada ima samo dva manje od lidera po tom parametru Domantasa Sabonisa koji je u direktnom okrašju s anjim ubacio 13 poena, uhvatio 10 lopti i tri asistencije su mu nedostajale do novog dvocifrenog učinka u tri statističke kolone.

Ono što je takođe vrlo važno nakon utakmice protiv Kingsa, pomenuta dvojica igrača Denvera su prvi u istoriji aktuelnog šampiona koji su uspeli zajendo da trijumfuju na 300 i više mečeva NBA lige uključujući i plej-of duele, a da pri tome još nisu napunili 30 godina.

"Igramo dobro, stvarno dobro i naši navijači mogu da se opuste. Kada na raspolaganju imam sve igrače i kad nema povređenih ili bolensih možemo mnogo, što smo i dokazali. Momci su kompaktni veruju jedni u druge i znaju da kada oni odigraju kako umeju mogu da pobede svaku ekipu u ligi", rekao je posle meča trener Denvera, Majk Meloun.

Ostvarili su košarkaši Toronta tri vezane pobede u NBA ligi, trener Darko Rajakoivć ih je vodio na večeru kao što je obećao, a onda je usledio kraj toj seriji.

Reportsi su u noći između srede i četvrtka naleteli na raspoloženi Dalas koji je u svojim redovimaimao ekstramotivisnaog Luku Dončića i spoasa nije bilo  - 125:136.

Slovenački reprezentativac je na susretu protiv tima iz Kanade slavio 25. rođendan i sa 30 poena, 16 asistencija i 10 skokova sam sebi uručio najbolji mogući poklon u vidu pobede i 11. "tripl-dabl" učinka u sezoni.

NBA liga

Indijana – Nju Orleans 123:114
Toronto – Dalas 125:136
Čikago – Klivlend 132:123
Minesota – Memfis 110:101
Denver – Sakramento 117:96
LA Klipers – LA Lejkers 112:116

Komentari (0)

Sport