Košarka

Dalas na pragu velikog NBA finala: Maveriksi poveli 3:0 protiv Minesote

Komentari

Autor: Euronews

27/05/2024

-

09:39

Dalas na pragu velikog NBA finala: Maveriksi poveli 3:0 protiv Minesote
Dalas na pragu velikog NBA finala: Maveriksi poveli 3:0 protiv Minesote - Copyright Tanjug/AP Photo/Julio Cortez

veličina teksta

Aa Aa

Gotovo da je sve spremno za veliko finale NBA lige u kojem će se ove godine takmičiti Boston i Dalas. Seltiksi imaju 3:0 protiv Indijane u finalnoj seriji Istočne konferencije i u večeri pred nama imaju priliku da overe prolaz u meč za šampionski prsten, a identičnu prednost od noćas imaju i košarkaši Maveriksa protiv Minesote na Zapadu.

Nakon što su dva puta trijumfovali na gostujućem terenu, igrači franšize iz Teksasa su ostvarili pobedu i na domaćem terenu 116:107, te će u sredu od 02.30 časova imati priliku da obezbede prolaz u finale.

I zaista, bilo bi veliko iznenađenje da su u finalu najjače košarkake lige na svetu ne nađu Boston i Dalsa jer nijedan klub u istoriji ovog takmičenja u finalu konferencije nije uspeo da prokocka prednost od 3:0.

Pokretačka snaga Maveriksa i u ovom susretu su bili Luka Dončić i Kajri Irving koju su ukupno dali 66 poena i ravnomerno ih raspodelili. Slovenački reprezentativac je još imao i sedam uhvaćenih lopti i pet asistencija, a njegov saigrač četiri skoka i jednu astenciju manje, ali je 14 poena dao u odlučujućoj poslednjoj četvrtini.

"Potrebna nam je još samo jedna pobeda da se plasiramo u veliko finale i moramo da budmeo strpljivi. Pobeda u narednom meču značila bi nam mnogo i zbog toga što bismo dobili više vreman za odmor pred veliko fiale. Ali, Minesota ima neverovatan tim i nikako sebi ne smemo da dopustimo bilo kakvo opuštanje, jer još ništa nije gotovo", rekao je posle meča Luka Dončić, dok je Irving dodao:

"Za sebe mislim d asam jedna od najboljih igrača na svetu jer imam tu sposobnost da igram u paru sa drugim najboljim igračima na svetu, a Luka Dončić to jeste."

Minesota se dobro držala do četiri i po minuta pred kraj kada je rezultat na semaforu bio 104:104, a onda je ostala bez snage i Dalas je stvorio odlučujuću prednost.

Jedini raspoloženi u timu Minesote u ovom susreu bio je Entoni Edvards sa 26 datih poena i po devet uhvaćenih lopti i proigravanja saigrača, ali to nije bio dovoljno protiv ovako raspoloženog Dalasa.

Komentari (0)

Sport