Košarka

Zvezda bila dobra, ali izgubila od CSKA u Moskvi

Komentari

Autor: Euronews

15/10/2021

-

20:53

Zvezda bila dobra, ali izgubila od CSKA u Moskvi
Nikola Kalinić - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarakši Crvene zvezde izgubili su od ekipe CSKA u Moskvi, u četvrtom kolu Evrolige. Rezultat je bio 78:76 (17:21, 25:21, 15:15, 21:19).

Zvezda je odlično parirala velikom favoritu, jednoj od najboljih evropskih ekipa, ali nije izdržala do kraja pa se iz Moskve vraća poražena.

Najefikasniji u ekipi Crvene zvezde bio je Nejt Volters sa 16 poena, dok je 14 postigao Ognjen Kuzmić. Nikola Kalinić dodao je 13, uz trojku u poslednjoj sekundi utakmice, dok su ostali bili jednocifreni.

Zvezdi u nedelju sledi duel AdmiralBet ABA lige sa Cedevita Olimpijom, a potom i duel sa Albom u Evroligi.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ekipa CSKA je imala prednost na samom početku utakmice, ali čvrsta odbrana crveno-belih nije dozvoljavala protivniku da se "odlepi" na više od koša prednosti.

Sredinom deonice Zvezdini košarkaši su preuzeli vođstvo i sve do samog kraja prvog poluvremena nisu dovoljavali protivniku da ponovo povede.

Tada je CSKA poveo sa tri poena, ali je Voltersova trojka u poslednjoj sekundi donela nerešen rezultat na poluvremenu.

Fantastično je Crvena zvezda počela drugo poluvreme, posebno raspoložen je bio Ognjen Kuzmić, a tada je srpski predstavnik imao i maksimalnih plus osam.

Ipak, malo ko je očekivao da će se CSKA predati, i ruski klub je do kraja trećeg perioda igre došao do izjednačenja, trojkom Šveda u poslednjoj sekundi.

Zvezda je posustala početkom poslednje četvrtine, kada je ekipa CSKA napravila seriju 10:2. Tada ništa nije polazilo za rukom gostujućim košarakšima u napadu, i gubili su osam razlike.

Ali, nije se predavala ni Crvena zvezda. Košarkaši CSKA su "stali" u napadu, a crveno-beli to iskoristili i sa dve trojke, Voltersa i Kalinića vratili se u utakmicu.

Volters je bio fantastičan u tim trenucima, a u jednom trenutku je posle izjednačenja presekao loptu i položio je u koš za vođstvo crveno-belih.

Zvezdini košarkaši nisu imali snage da u istom ritmu privedu utakmicu kraju, pa je domaći tim ponovo napravio seriju, u poslednji minut ušao sa sedam poena prednosti, što je bio nedostižan zadatak za crveno-bele.

Komentari (0)

Sport