Košarka

Kultno mesto za istoriju: Kari u Gardenu ruši Alenov rekord

Komentari

Autor: Euronews

14/12/2021

-

17:32

Kultno mesto za istoriju: Kari u Gardenu ruši Alenov rekord
Stef Kari - Copyright Tanjug/AP Photo/Jeff Chiu

veličina teksta

Aa Aa

Košarkašu Golden Stejta Stefu Kariju fale dve trojke da obori rekord legendarnog Reja Aleja po broju pogođenih šuteva sa distance i priliku da ispiše istoriju NBA lige imaće u domu Njujork Niksa - Medison skver gardenu.

Kariju se nije dalo da u pobedi Voriorsa protiv Indijane (102:100), prestigne Alena na večnoj listi najboljih "trojkaša" (2973), pošto je u duelu sa Pejsersima šutirao 5/15 van linije 7,24. 

Meč je završio sa 26 poena i po šest skokova i asistencija, a posle susreta priznao je da je bio malo nervozan zbog rekorda.

"Nekada kao da žurim zbog tog rekorda i valjda je i normalno da osećam blagu nervozu. Ovaj rekord je, moram priznati, pomalo nadrealan. Osećam već neko vreme kako kucam na vrata i uživam u svakom trenutku", rekao je Kari.

Košarkaš Golden stejta je tokom karijere šutirao iznad 43 odsto za tri poena, a utakmica u Njujorku će mu biti tek 789. u regularnom delu sezone.

Alen je sa "trona" skinuo Redžija Milera (2560) posle 1.300 nastupa.

"Kari je jedinstven košarkaš i on je na totalno drugačijem nivou od ostalih igrača. Ovo će biti neverovatan momenat u njegovoj karijeri", rekao je Alen.

 

Komentari (0)

Sport