Košarka

Portland trejdovao Mekaluma u Nju Orleans

Komentari

Autor: Euronews

08/02/2022

-

18:17

Portland trejdovao Mekaluma u Nju Orleans
Si Džej Mekalum - Copyright AP Photo/Rick Bowmer

veličina teksta

Aa Aa

Portland Trejlbejzersi su pristali da trejduju Si Džej Mekaluma u ​​Nju Orleans Pelikanse, javljaju Adrijan Vojnarovski sa ESPN-a i Šems Čarani iz Atletika.

Portlandova odluka da trejduje Mekaluma dolazi samo tri dana nakon što se razišao sa Robertom Kovingtonom i Normanom Pauelom u trejdu sa LA Klipersima. U tom trejdu, Blejzersi su dobili Erika Bledsoa, Džastiza Vinsloua, Keona Džonsona i budućeg izbora u drugom krugu, kao i izvesnu fleksibilnost ograničenja plata u budućnosti.

Ove sezone, Mekalum u proseku beleži 20,5 poena, 4,3 skoka i 4,5 asistencija po utakmici, dok ukupno šutira 43,6% i 38,4% za tri poena. Postizao je u proseku 20 ili više poena po utakmici sedam sezona zaredom i propustio je 17 utakmica ranije ove sezone zbog problema sa plućima.

Hart se pokazao kao pouzdan startni bek Nju Orleansa ove sezone, igrao je na 41 utakmici (40 puta starter). Ostale su mu dve godine i 25,8 miliona dolara za trogodišnji ugovor koji je potpisao prošle predsezone.

Prema Adrijanu Vojnarovskom iz ESPN-a, Pelikansi su bili zainteresovani za odličnog veterana nakon što ih je prošlog leta odbio Kajl Louri u slobodnom transferu.

Nju Orleans je 10. na tabeli Zapadne konferencije, ispred Portlanda na tabeli Plej-In turnira. Blejzersi se suočavaju sa odsustvom ključnog igrača, šestostrukog učesnika Ol-star meča Demijana Lilarda, koji je u januaru imao operaciju abdomena i odsustvovaće neodređeno vreme.

Trejd Kovingtona i Pauela bio je prvi veliki potez pod privremenim generalnim direktorom Blejzersa Džoom Kroninom. On je preuzeo dužnost kada je Nil Olši otpušten u decembru.

Komentari (0)

Sport