Košarka

Kari hvali Jokića: Ima savršen pregled igre, sa razlogom je MVP

Komentari

Autor: Euronews

17/02/2022

-

12:49

Kari hvali Jokića: Ima savršen pregled igre, sa razlogom je MVP
Kari hvali Jokića: Ima savršen pregled igre, sa razlogom je MVP - Copyright Tanjug/AP Photo/Jeff Chiu

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaš Golden stejta Stef Kari, podelio je utiske sa meča protiv Denvera, a prokomentarisao je I igru centra Nagetsa Nikole Jokića.

Tim iz Kolorada slavio je u San Francisku 117:116, trojkom Montea Morisa uz zvuk sirene, kome je ključnu loptu dodelio upravo Nikola Jokić, posle udvajanja Karija u reketu.

“Težak poraz pred Ol-star pauzu. Dopada mi se kako smo igrali, ipak, nedostajala je koncetracija u finišu. Iskoristićemo odmor da poradimo na stvarima u kojima ‘škripimo’. Bićemo spremni za nastavak takmičenja”, rekao je Kari.

Najbolji šuter svih vremena, svestan je da je pogrešio u poslednjem napadu.

“Naseo sam na Jokićev mamac, svet je znao šta je hteo da uradi, napravio sam grešku, koju smo skupo platili. Mislio sam da neće imati vremena za pas, zakasnio sam korak, a to je Monte iskoristio. Poslednja stvar što možete da uradite u tom trenutku, je da ostavite praznu poziciju na šutu za tri poena, a to sam ja uradio. Šteta je, Denver je proveo svega 10 sekundi vođstvu. ”

Kari zna ko je MVP.

“Teško ga je čuvati. Pravi pritisak na vama tokom čitave utakmice. Odličan je u reketu, pogodio je tri trojke večeras, da ne pričam tek njegovim pasovima.. Svi moramo da budemo oprezni kada njegovi saigrači trče u reket. Jokić ima savršen pregled igre, odličan je u ofanzivnim skokovima, često pogađa iz odbojke, uprkos dobroj odbrani. Ima dosta ‘oružja u arsenalu’, a pogotovo je teško kada im se ekipa zbog njega razigra. Sa razlogom je bio MVP prošle godine, a ove igra jednako dobro. To je to, ne znam koji kompliment više da mu udelim”, rekao je Kari šaljivo.

Utakmicu u San Francisku Jokić je završio sa 35 poena, uz 17 skokova I osam asistencija.

Komentari (0)

Sport