Košarka

Dejan Milojević o Jokiću: Niko nije mogao da predvidi da će biti MVP

Komentari

Autor: Euronews

28/04/2022

-

19:27

Dejan Milojević o Jokiću: Niko nije mogao da predvidi da će biti MVP
Dejan Milojević - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Pomoćni trener Golden Stejta, Dejan Milojević, govorio je o Nikoli Jokiću u intervjuu za "Altitude Sports".

Prvo je Milojević bio upitan kako je uopšte otkrio Jokića.

"Zapravo je naš vlasnik, Miško Ražnatović pronašao Nikolu tako što je čitao novine i gledao izveštaj juniorske lige i video dečka koji beleži 30 poena."

Poznato je od ranije da Jokić nije mogao da uradi sklek, ali je bivši trener Mege otkrio i kako je izgledao dolazak sjajnog centra u Megu. 

"Saznali smo čak i da je trenirao samo tri do četiri puta nedeljno, video sam talenat, ali sam predložio da trenira sam mesec dana kako bi osposobio telo za igru na profesionalnom nivou. Plašio sam se da će ga stariji igrači povrediti, nije mogao da uradi sklek, zaista, niti jedan. Ali čim je mogao da igra, jednostavno sam ga i pustio da igra."

O očekivanjima za Jokićevu karijeru, asistent Voriorsa je istakao da je znao da će biti dobar igrač.

"Mislim kada neko toliko ima osećaj za pas, odmah znate da će biti odličan igrač. Da li sam ga ja naučio da dodaje? Ne. Lagao bih kada bih rekao da jesam, to su odluke igrača kako, kada i gde dodati. Znao sam da će biti dobar, ali da će biti MVP NBA lige, to niko  nije mogao da predvidi."

Sjajan osećaj za igru Milojević je umeo da iskoristi.

"Njegov košarkaški IQ je tu od početka, a meni je bilo izuzetno zabavno da radim sa njim jer je on mene činio kreativnijim trenerom jer može toliko stvari da sprovede u delo na terenu, čak i one koje deluju nemoguće."


Za kraj, Dejan Milojević je istakao i značaj Jokića za Srbiju.

"Ono što je dobro za njega, igrao je za Megu i cela Srbija ga voli. Da je igrao za Crvenu zvezdu ili Partizan, jedna polovina srpskog naroda bi ga mrzela. On dolazi iz jedne male zemlje, Srbija ima sedam miliona ljudi i jeste košarkaški nadarena, ali kada je neko ovoliko uspešan, prosto je cela zemlja ponosna.", završio je Milojević.

Komentari (0)

Sport