Košarka

Juniori Mege srušili Real Madrid i plasirali se u finale Evrolige

Komentari

Autor: Euronews

19/05/2022

-

15:02

Juniori Mege srušili Real Madrid i plasirali se u finale Evrolige
Juniori Mege srušili Real Madrid i plasirali se u finale Evrolige - Copyright Mega Mozzart/Ivica Veselinov

veličina teksta

Aa Aa

Juniori Mega Mozzarta su zabeležili i drugu pobedu "Euroleague Basketball Adidas Next Generation Tournament Finals“ koji se održava u Hali sportova Ranko Žeravica pošto su u sjajnom meču posle velikog preokreta savladali Real Madrid 74:81 (19:9, 17:21, 20:24, 18:21).

Izabranici trenera Dragoljuba Avramovića su gubili sa 14 razlike u drugoj četvrtini, imali su i velikih problema u napadu, ali su uspeli da se podignu, vrate u utakmicu, a u poslednjoj četvrtini i da u potpunosti preokrenu meč i dođu do velike pobede kojom su kolo pre kraja obezbedili plasman u finale juniorske Evrolige.

Najbolji u redovima Mege su bili Basala Bagajoko i Nikola Đurišić sa po 19 poena. U ekipi Reala se istakao Urban Klavžar sa 17 poena.

Juniori Mege posle dva kola imaju učinak 2-0, ali su ovom pobedom i matematički obezbedili plasman u finale juniorske Evrolige. U petak od 9 časova ih očekuje meč protiv izraelskog Makabija dok je finale zakazano za subotu od 12.30, koje će biti treće za juniore posle finala 2017. i 2019. godine.

Komentari (0)

Sport