Košarka

Voriorsi poveli 3:2 protiv Bostona: Nova NBA titula sve bliže

Komentari

Autor: Tanjug

14/06/2022

-

09:17

Voriorsi poveli 3:2 protiv Bostona: Nova NBA titula sve bliže
Voriorsi poveli 3:2 protiv Bostona: Nova NBA titula sve bliže - Copyright Tanjug/AP Photo/Jed Jacobsohn)

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Golden Stejta savladali su Boston 104:94 u petoj utakmici velikog finala NBa lige i poveli 3:2 u finalnoj seriji.


Voriorse je predvodio Endru Vigins sa 26 poena, Klej Tompson je ubacio je 21, a Stef Kari "samo" 16, uz jako loš šut i devet promašenih trojki.

Domaći tim je odlično otvorio utakmicu, njegovi igrači su bili izuzetno šuterski raspoloženi pa su prvu deonicu rešili u svoju korist sa 11 poena prednosti, uz čak 27 postignutih poena.

Međutim, gosti se nisu predavali, podigli su nivo agresivnosti na mnogo viši stepen, zaigrali jaču odbranu i uspeli su da stignu prednost rivala, pa čak i povedu.

Trenutak koji je prelomoii utakmici dogodio se na kraju treće četvtine kad je Džordan Pul pogodio trojku uz zvuk sirene za 75:74, što jeulilo dodatno samopouzdanje igračima Voriorsa koji su to iskoristili za novi trijumf i sada su na korak do četvrte titule u poslednjih sedam godina.

Srpksi košarkaš Nemanja Bjelica nije previše igrao na ovom meču, budući da je na parketu proveos vega pet minuta i nije imao košgeterski učinak, već je u svom kontu upisao smao jedna skok.

Šesti meč, gde će Golden Stejt imati priliku da pobedom osvoji sedmu titulu u istoriji, igra se u Bostonu u noći između četvrtka i petka (03.00, TV Arena 1 Premium).

Komentari (0)

Sport