Košarka

NBA košarkaš stigao u Podgoricu: Rejnolds drugo pojačanje Budućnosti

Komentari

Autor: Euronews

14/07/2022

-

12:14

NBA košarkaš stigao u Podgoricu: Rejnolds drugo pojačanje Budućnosti
Kameron Rejnolds - Copyright AP Photo/David Zalubowski, File

veličina teksta

Aa Aa

Nekadašnji NBA košarkaš Kameron Rejnolds (21), novi je igrač Budućnosti. Amerikanac dolazi u Podgoricu posle odlične sezone u Trentu, a sa crnogorskim timom je dogovorio dvogodišnju saradnju.

Mladi košarkaš visok je 201 cm i igra na poziciji plejmejkera. Na koledžu je branio boje Univerziteta Tulejn, da bi potom usledili angažmani u NBA ligi, gde je igrao za Minesotu, San Antonio i Hjuston.

Takođe, Amerikanac je nastupao i u G ligi za Stokton Kingse, Viskonsin Herdse i Ostin Sparse. Tokom trogodišnjeg mandata u Razvojnoj ligi prosečno je beležio 15.5 poena, 4.8 skokova i 1.4 asistencije uz 37 odsto šut sa distance.

Prošle sezone počeo je svoju evropsku karijeru. Igrao je za Dolomiti Energija Trento, gde je u proseku postizao 14 poena uz pet uhvaćenih lopti.

Kameron Rejnolds je drugo pojačanje podgoričkog tima ovog leta. Pre njega stigao je Kenan Kamenjaš, koji je u Moraču došao kao pozajmljen igrač SC Derbija. Kamenjaš igra na poziciji centra i prošle sezone je u AdmiralBet ABA ligi imao najveći indeksni poen korisnosti u proseku - 21.

Komentari (0)

Sport