Košarka

Diandre Džordan: Jokić je i dalje "glava zmije"

Komentari

Autor: Euronews

06/08/2022

-

23:01

Diandre Džordan: Jokić je i dalje "glava zmije"
Diandre Džordan - Copyright AP Photo/Carlos Osorio

veličina teksta

Aa Aa

Novi košarkaš Denvera Diandre Džordan govorio je o ulozi koju će imati u timu iz Kolorada.

Iskusni veteran će deliti centarsku poziciju sa Nikolom Jokićem, a u razgovoru za Denver Post, istakao je da će pokušati da pomogne ekipi sa klupe, pošto će u konkurenciji imati dvostrukog MVP-a NBA lige.

"Svi znaju da je Jokić glava zmije. Jasno je da ću ulaziti kao rezervista i pokušati da pomognem drugoj postavi", rekao je Džordan i dodao:

"Zadatak je da postavljam blokove, da napravim dovoljno prostora saigračima, kao i da im omogučim otvorene pozicije za šut. Takođe, od mene se traži da završim sve što mogu u tranziciji, da hvatam skokove u napadu i kontrolišem skok u odbrani".

Osvrnuo se i na potencijalni pritisak budući da se sa 34 godine nalazi na zalasku karijere, a još uvek nije osvojio prsten.

"Ne moram sebi ništa da dokazujem, pa zbog toga ni ne osećam pritisak. Znam kakav sam tip igrača, znam da očekujem samopoštovanje i poštovanje od drugih. A osvajanje titule, to je jedina stvar koja me pokreće i dalje u karijeri", zaključio je Džordan.

Američkog košaraša izabrali su Klipersi 2008. godine kao 38. pika. Dres tima iz Los Anđelesa nosio je 10 sezona, pre nego što je prešao u Dalas. Kratko vreme proveo je u Niksima, da bi potom branio boje Bruklina, Lejkersa i Filadelfije, odakle je stigao u Denver.

Komentari (0)

Sport