Košarka

Nemačka povlači broj 14 u čast Dirka Novickog

Komentari

Autor: Tanjug

10/08/2022

-

18:24

Nemačka povlači broj 14 u čast Dirka Novickog
MN Press - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaški savez Nemačke potvrdio je da će povući dres reprezentacije sa brojem 14 u čast legendarnog Dirka Novickog, preneo je specijalizovani košarkaški portal Jurohups.

Novicki je sa selekcijom Nemačke osvojio bronzu na Svetskom prvenstvu u Indijanapolisu 2002. godine i srebro na Evropskom prvenstvu 2005. u Beogradu, dok je sa Dalas Maveriksima postao NBA šampion 2011. godine.

Ceremonija povlačenja broja 14 u čast Novickog održaće se 1. septembra u Kelnu na otvaranju Evropskog prvenstva u košarci.

Prvi put u istoriji neka reprezentacija će povući broj nekog košarkaša iz upotrebe, a Novicki je istakao da je počastvovan zbog toga.

"Bio sam počastvovan kada mi je ideju predočio košarkaški savez Nemačke. Bilo je to lepo iznenađenje i već sam uzbuđen zbog svega što me čeka u Kelnu. Ambasador sam EP i jedva čekam uzbudljive utakmice sa velikom timovima i nadam se da će navijači u Kelnu i Berlinu ispuniti dvorane i napraviti sjajnu atmosferu", izjavio je Novicki.

Predsednik Košarkaškog saveza Nemačke Ingo Vajs izjavio je da je Novicki zaslužio ovakvo priznanje.

"Ako je neko ovo zaslužio, onda je to Dirk. Uvek je bio voljan da igra za Nemačku i pružao je neverovatne partije u 153 utakmice za našu selekciju", izjavio je Vajs.
 

Komentari (0)

Sport