Košarka

Obradović zna uzrok poraza: Alba igrala kao tim, presudila prva četvrtina

Komentari

Autor: Euronews

07/10/2022

-

22:40 >> 23:27

Obradović zna uzrok poraza: Alba igrala kao tim, presudila prva četvrtina
Željko Obradović - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Trener Partizana Željko Obradović govorio je posle poraza crno-belih od Albe u Berlinu (100:84) na startu Evrolige 

Beograđani su odigrali katastrofalno prvo poluvreme posle kog je domaćin vodio 61:43. Nemačka ekipa je bila bolja u svim segmentima igre. Partizan je imao svoje momente početkom treće četvrtine, međutim iskusni Evroligaš nije dozvolio nikakva iznenađenja na kraju.

“Hvala navijačima obe ekipe. Želim da čestitam Albi, odigrala je sjajan meč od prve do poslednje sekunde su igrali sa sjajnim idejama, delili su lopte, igrali kao tim, imali 31 asistenciju. Prva čestvrtina je bila presudna za dalji tok utakmice. Ritam je bio na njihovoj strani“, rekao je Obradović posle utakmice.

Osvrnuo se na činjenicu da je ovo bila prva utakmica Partizana u Evroligi posle osam godina.

“Moj tim je prvi put posle toliko vremena u Evroligi. Ovo je samo početak, moramo ovo da iskoristimo da unapredimo igru. Ovo je šansa koja nam se ukazala. Rekao sam da igramo sa odličnim timom, igraju zajedno već dosta dugo, znaju da kazne svaku situaciju u napadu. Jedino što mogu da zamerim svom timu je to što smo drugu četvrtinu završili sa jednim faulom. To je nešto što ne može da se desi, ako hoćete da se borite i da budete u utakmici. Alba je tada postigla 28 poena. Na to moramo da obratimo pažnju.”

Prokomentarisao je I na skok igru crno-belih, koja večeras, očigledno nije bila na nivou – 40/24 u korist Albe…

“Igrali su kao tim. Prenosili su loptu. Njihova brzina u tranziciji je dobra. Imaju igrače koji razumeju košarku. Već su tu nekoliko sezona. Takođe, pokušali smo da se pripremimo. Znali smo da će posle ofanzivnih skokova ići odmah na šut za tri poena. Pričali smo o tome tokom celog meča, imali su prednost tokom celog susreta pod našim košem. Na kraju, nismo mogli mnogo više”, zaključio je Obradović.

Partizan će 10. oktobra gostovati u Skoplju gde će igrati protiv MZT-a, dok će naredni duel u Evroligi odigrati četiri dana u Španiji, gde ga čeka Baskonija, čije boje brani Vanja Marinković, bivši kapiten crno-belih.

Komentari (0)

Sport