Košarka

Kokoškov i Kalinić spremni za kvalifikacije: Naš cilj je da predstavljamo Srbiju u Tokiju

Komentari

Autor: euronews

28/06/2021

-

22:16

Kokoškov i Kalinić spremni za kvalifikacije: Naš cilj je da predstavljamo Srbiju u Tokiju
Kokoškov i Kalinić spremni za kvalifikacije: Naš cilj je da predstavljamo Srbiju u Tokiju - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Igor Kokoškov i Nikola Kalinić govorili su na konferenciji za medije, održanoj uoči početka Olimpijskog kvalifikacionog turnira u Beogradu.

Na samom početku šef stručnog štaba naše selekcije pohvalio je uspeh košarkašica Srbije na osvojenom Evropskom prvenstvu:

“Želim da čestitam košarkašicama na osvojenoj zlatnoj medalji na Evropskom šampionatu. Nisam imao prilike da gledam mečeve, ali sam pratio dešavanja preko izveštaja iz novina. Marina Maljković dugo radi sa ekipom, kada igrate zajedno kao tim onda će vas i pratiti i dobri rezultati“, počeo je Kokoškov.

Potom se osvrnuo na aktuelne događaje koje slede:

“Imamo sreću što možemo da igramo košarku u ovakvom momentu sa koronom i sa svim što se dešava. Nalazimo se u balonu što nije okruženje na koje smo navikli, ali je dobro što možemo da predstavljamo svoju zemlju. Nažalost nismo imali vremena za treninge i pripreme, tako je kako je, svi se nalazimo u istoj situaciji. Mi, treneri, nikada nismo zadovoljni, drago mi je što imamo 12 igrača, uzbuđeni smo i daćemo sve od sebe na terenu“ poručio je selektor.

Na izjavu Kokoškova, nadovezao se i košarkaš Srbije Nikola Kalinić:

“Malo je čudno što smo u ovom mehuru ali znamo svi zašto smo ovde. Naš cilj je da odemo u Tokio i da predstavljamo svoju zemlju“, rekao je srpski reprezentativac i dodao da njegovi saigrači poseduju kvalitet i iskustvo da se prilagode svim rivalima na predstojećim kvalifkacijama.

Novinari sa Filipina upitali su našeg igrača da im objasni kakav je osećaj biti deo najveće sportske manifestacije, budući da je predstavljao Srbiju u Rio de Žaneiru:

“Velika je čast biti deo Olimpijskih igara, deliti to iskustvo sa svojim sunarodnicima i ostalim sportistima. Završili smo drugi na turniru, iza Amerikanaca. Imamo iskustvo i voleli bismo da se ponovo plasiramo na to takmičenje“, rekao je Kalinić.

Prvi rival našoj reprezentaciji na kvalifikacionom turniru u Beogradu biće selekcija Dominikanske Republike, meč počinje 29. juna u 20:15 časova.

Komentari (0)

Sport