Košarka

Partizan večeras u Madridu protiv Reala, Zvezda dočekuje Makabi

Komentari

Autor: Tanjug

24/11/2022

-

10:02 >> 12:11

Partizan večeras u Madridu protiv Reala, Zvezda dočekuje Makabi
logo Evrolige - Copyright evroliga

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana večeras igraju mečeve 10. kola Evrolige. Crveno-beli će se sastati sa Makabijem u Beogradu od 17.30, dok će crno-beli snage odmeriti sa Realom u Madridu od 20.45.

Uoči duela sa izraelskim klubom, tim Duška Ivanovića je na 16. mestu Evrolige sa učinkom 3-6, dok je "Ponos Izraela" na sedmoj poziciji sa skorom 5-4:

"Po meni, u pitanju je jedna od najjačih ekipa, ali i najsnažnijih. Moramo da se taktički dogovorimo i nadamo se da će igrači sutra biti spremni. Ovo večeras ne možemo da nazovemo treningom, već više oporavak i rekuperacija, da se osvežimo", rekao je Ivanović, koji se potom osvrnuo na kvalitete rivala:

"Izvanredni su u skoku, izvanredni u reketu, odlično igraju 1 na 1. Lorenco Braun je bio glavni igrač Španije i to je pokazao. Mi možemo da igramo sa njima 1 na 1, da pravimo neke rotacije, ali kao što sam rekao „mi verujemo“. Videćemo. Zdravstveno smo ok. Momci će biti dobro, svi su spremni.

Partizan je u dosadašnjem delu sezone u Evroligi ostvario četiri pobede i pet poraza, dok Real ima šest trijumfa i tri poraza. U Evroligi su do sada odigrali 16 mečeva, madridski klub ima 14 pobeda, dok beogradski klub ima dve pobede:

"Roster koji imaju pokazuje kakve su im ambicije. Imaju neke automatizme, imaju mlade igrače koji shvataju za koji klub igraju. Pokriveni su na svim pozicijama. Tavares je igrač zbog kojeg su specifični. Na treninzima ćemo pokušati da regujemo pred utakmicu".

Evroliga, 10. kolo

Četvrtak 

Crvena zvezda - Makabi 17.30

Olimpijakos - Alba 20.00

Olimpija Milano - Fenerbahče 20.30

Real Madrid - Partizan 20.45

Petak

Monako - Bajern 19.00

Panatinaikos - ASVEL 20.00

Barsa - Baskonija 20.30

Virtus - Efes 20.30

Valensija - Žalgiris 20.45

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Sport