Košarka

Partizan dočekuje Valensiju u 11. kolu Evrolige: Trener Obradović ima problema sa povredama igrača

Komentari

Autor: Euronews

01/12/2022

-

10:09

Partizan dočekuje Valensiju u 11. kolu Evrolige: Trener Obradović ima problema sa povredama igrača
Partizan dočekuje Valensiju u 11. kolu Evrolige: Trener Obradović ima problema sa povredama igrača - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Partizana vezali su dva neuspeha od španskih ekipa u Evroligi, budući da su prethodne nedelje poraženi od Barselone i Real Madrida, pa crno-beli tu negativnu seriju žele da prekinu protiv Valensije (20.45).

Za razliku od prva dva pomenuta duela ovaj večerašnji se igra u Beogradu, "Štark Arena" će biti puna i to bi, uprkos problemima sa povredama, trebalo da bude velika prednost za igrače trenera Željka Obradovića.

"Utakmica je kao i svaka u Evroligi, izuzetno važna za nas. Pametni ljudi uvek izvlače pouke. U poslednjih sedam dana smo imali tri izuzetno teške utakmice protiv timova koji su favoriti za Fajnal for i protiv Crvene zvezde koja je uz poštovanje svih drugih timova, naš glavni konkurent u ABA ligi. Bilo je dosta dobrih trenutaka ali je bilo i veoma loših. To je ono o čemu smo pričali, probali da reagujemo na jučerašnjem treningu i probaćemo da reagujemo večeras", kaže iskusni trener i dodaje:

"Problem je što posle utakmice u Madridu praktično nismo ni na jednom treningu imali Lesora koji je imao veliku želju da pomogne timu, ali su se posledice toga što nije trenirao osetile. U svakom slučaju, pohvalno je to što je hteo da pomogne timu kao i što je Alen Smailagić na sopstvenu odgovornost želeo da igra iako mu je preporučeno da pauzira 6 nedelja. Ne znam da li će biti u stanju igraju večeras. Sve to itekako utiče na plan i pripremu utakmice jer ako imam samo tri visoka igrača na treningu, pokušavam da uključim nekoga od spoljnih igrača da tu poziciju pokrije. Ali to nije razlog  da ko god bude zdrav, ko god bude na terenu ne izađe i ne pruži maksimum. Igramo na domaćem terenu, ja sam pričao igračima da izbiju iz glave da li igramo u Beogradu ili van Beograda, ali činjenica je da ovde imamo vetar u leđa od naših navijača".

Jedan od kojih se očekuje da bude pokretač ekipe je i grčki reprezentativac Joanis Papapetru, koji je pred duel sa Valensijom izjavio:

"Moramo da zaboravimo i zapamtimo u isto vreme. Pobedili ili izgubilil, sezona se nastavlja i moramo to da ostavimo iza sebe ali da naučimo iz poraza u prošlosti. Moramo da igramo bolje. Igramo na domaćem terenu, moramo da damo sve pred našim navijačima koji nas podržavaju u veoma važnoj utakmici".

Evroliga, 11. kolo

Ćetvrtak

Alba - Barselona 18.30

Efes - Olimpijakos 18.30

ASVEL - Monako 20.00

Baskonija - Armani 20.30

Parttizan - Valensija 20.45

Petak

Crvena zvezda - Virtus 18.00

Fenerbahče - Real Madrid 18.45

Žalgiris - Panatinaikos 19.00

Bajern - Makabi 20.30

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Sport