Košarka

Srbija protiv Portorika u polufinalu: Italija jedva izbegla domaćina

Komentari

Autor: Euronews

01/07/2021

-

18:27

Srbija protiv Portorika u polufinalu: Italija jedva izbegla domaćina
Miloš Teodosić protiv Filipina - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Srbija je posle dve pobede u grupnoj fazi takmičenja, u četvrtak saznala ime rivala u polufinalu kvalifikacionog olimpijskog turnira u Beogradu.


To je selekcija Portorika!

Italija je u dramatičnom meču savladala Portoriko – 90:83 (18:24, 19:20, 27:14, 26:25).

Najbolji u pobedničkoj ekipi bili su Aćile Polonara, Simone Fontekio i Nikolo Manion, koji su postigli po 21 poen, s tim da je Polonara imao 11 skokova. Novi košarkaš  Promiteasa, Đian Klavel, zabeležio je 24 poena za Portoriko, ali je uloga najboljeg pripala sjajnom Geriju Braunu, koji je postigao 16 koševa, imao je devet skokova i čak 16 asistencija.

 

 


Ni ovo izvanredno izdanje igrača Trenta nije bilo dovoljno za pobedu, pre svega, jer je Portoriko posle odličnog prvog poluvremena podbacio u trećij četvrti.

I pre meča znalo se da će ove dve selekcije igrati u polufinalu, jer je Senegal zbog problema sa koronavirusom morao da otkaže utakmice u dvorani "Alkesandar Nikolić".

Pobeda je, barem na papiru, značila i lakši put do finala, jer je Srbija prvi favorit turnira, ali se i ona prilično mučila u mečevima protiv Dominikanske Republike, a posebno u sredu u duelu sa Filipinima, kada je tek u finišu obezbedila pobedu.

Italija će u polufinalu igrati protiv boljeg iz meča Dominikanska Republika – Filipini.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Sport