Košarka

Božićni spektakl NBA lige: Lebron juri novi rekord, Jokić i družina dočekuju ljutog rivala

Komentari

Autor: Euronews

25/12/2022

-

13:45

Božićni spektakl NBA lige: Lebron juri novi rekord, Jokić i družina dočekuju ljutog rivala
Božićni spektakl NBA lige: Lebron juri novi rekord, Jokić i družina dočekuju ljutog rivala - Copyright Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

veličina teksta

Aa Aa

Ljubitelji košarke imaće priliku da na kanalima TV Arena sport danas isprate pet utakmica "božičnog spektakla" NBA lige, koja će, tradicionalno, na najveći hrišćanski praznik organizovati duele najboljih ekipa na svetu.

Spektakl će od 18 časova otvoriti Njujork i Filadelfija (Arena 2 Premium), dok nas u kasnijem terminu očekuju dueli Dalasa i LA Lejkersa (20:30, Arena 1 Premium), Bostona i Milvokija (23, Arena 1 Premium). 

Iza ponoći Golden stejt će odmeriti snage sa Memfisom (02, Arena 1 Premium), dok će na istom kanalu od 04:30 Denver dočekati Finiks.

Iako se pojedini od navedenih klubova ne mogu pohvaliti dobrom formom u ovoj sezoni, nema sumnje da nas očekuje pravi spektakl, gde će na svakoj utakmici biti najmanje jedan od sedam bivših MVP igrača, kao i dvostruki najkorisniji košarkaš NBA lige Nikola Jokić.

Od 10 NBA timova, danas ćemo na terenu gledati ukupno 37 internacionalaca iz 21 zemlje, uključujući 17 košarkaša iz Evrope, pet igrača iz Afrike i četiri igrača iz Australije.

Od poznatih imena, pored Jokića (Denver) tu su i Janis Adetokumbo (Milvoki), Lebron Džejms (LA Lejkersi), Luka Dončić (Dalas), Dža Morant (Memfis) Devin Buker (Finiks) Derik Rouz (Njujork), Rasel Vestbruk (LA Lejkersi), Džejson Tejtum (Boston) i Stef Kari (Golden stejt), koji će zbog povrede utakmicu sa Memfisom provesti na klupi.

Oči javnosti će najviše biti uprte u Lebrona Džejmsa, koji će u jubilarnoj, 20. sezoni, nadmašiti legendarnog Kobija Brajanta po broju odigranih utakmica na Božić. Džejms već poseduje rekord po broju poena (422), kao postignutim koševima iz igre (150), a večeras će se osamostaliti na vrhu večne liste i po broju mečeva - 17.

Klubovi iz Njujorka i Filadelfije igraće za Božić po 13. put u istoriji - što je najčešći meč u NBA ligi na ovaj dan. Statistika je na strani Seventisiksersa koji vode u pobedama 7-5.

Lejkersi će za Božić igrati 24. godinu zaredom. Niz je počeo u sezoni 1999/2000, a tokom najvećeg hrišćanskog praznika upisali su više pobeda od bilo koje ekipe - 24.

Boston i Milvoki će se po drugi put zaredom sastati 25. decembra. Njihovo rivalstvo datira još iz 1980-ih, a večeras ćemo imati priliku da pratimo veliki okršaj Janisa Adetokumba i Džejsona Tejtuma, koji se u ranoj fazi takmičenja već pominju kao potencijalni MVP igrači. Baksi igraju petu sezonu zaredom na Božić i trenutni skor im je 3-1 u poslednja četiri nastupa.

Memfis će odigrati prvi meč na Božić posle 28 sezona u NBA ligi. Rival im je Golden stejt, sa kojim će se sastati prvi put od plej-ofa NBA lige 2022. godine, kada su Variorsi slavili 4:2 u polufinala Zapadne konferncije.

Denver i Finiks će se takođe prvi put sastati za najveći hrišćanski praznik. Ovo će biti repriza polufinala Zapada od pre dve sezone, kada su Sansi slavili 4:0. Nikola Jokić i Devin Buker su članovi idealne petorke NBA lige za minulu godinu i nema sumnje da će duel ovih igrača biti u žiži javnosti kao i prethodnih sezona. 

NBA liga

Njujork - Filadelfija 18:00 (Arena 2 Premium)

Dalas - LA Lejkersi 20:30 (Arena 1 Premium)

Boston - Milvoki 23:00 (Arena 1 Premium)

Golden stejt - Memfis 02:00 (Arena 1 Premium)

Denver - Finiks 04:30 (Arena 1 Premium)

 

Komentari (0)

Sport