Košarka

Harden bi da se vrati u Hjuston: Kraj sa Filadelifjom na vidiku

Komentari

Autor: Euronews

26/12/2022

-

11:38

Harden bi da se vrati u Hjuston: Kraj sa Filadelifjom na vidiku
Džejms Harden - Copyright Tanjug/AP Photo/Matt Slocum

veličina teksta

Aa Aa

Džejms Harden ozbiljno razmišlja o povratku u Hjuston ukoliko ne bude produžio ugovor sa Filadelifjom tokom leta, saopštio je NBA insajder Adrijan Vojnarovski.

Hjuston će zbog nešto bolje finansijske situacije biti slobodniji u odabiru novih pojačanja naredne sezone, što će navodno pokušati da iskoristi Harden kako bi se vratio u klub gde se najviše afirmisao kao igrač. 
Amerikanac je svoju odluku saopštio ljudima iz svog okruženja i prema pisanju tamošnjih medija, već nekoliko meseci intenzivno razmišlja o odlasku iz Filadelfije.

Harden je nedavno dogovorio dvogodišnju saradnju sa "76siksersima" vrednu 68.6 miliona dolara uz opciju u ugovoru koju će mu omogućiti da tokom leta 2024. godine napusti klub. Iako ove sezone pruža dobre partije i pokazuje sve bolju hemiju sa prvom zvezdom Džoelom Embidom, iskusni plejmejker navodno ne smatra da je Filadelfija "šampionski tim", pa se zbog toga odlučio na ovaj korak u karijeri. 

Kako navodi ESPN, Harden je bio jako srećan u Hjustonu, gde je razvio poseban odnos sa navijačima i ljudima iz uprave i povratak na mesto uspeha mu je za sada drugi prioritet posle šampionskog prstena. 

Harden trenutno beleži 38 minuta na pakertu, tokom kojih u proseču postiže 22 poena (43 odsto iz igre), uz šest skokova i 11 asistencija.

Poređenja radi, tokom svoje najbolje sezone (2018/19) u Hjustonu beležio je sledeće brojke - 36 poena, uz pet skokova i šest uspešnih dodavanja po utakmici.

Komentari (0)

Sport