Košarka

Zvezda zaboravila Barselonu: Trijumfalni povratak Ivanovića u Split

Komentari

Autor: Euronews

02/01/2023

-

18:12

Zvezda zaboravila Barselonu: Trijumfalni povratak Ivanovića u Split
Zvezda zaboravila Barselonu: Trijumfalni povratak Ivanovića u Split - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Crvena zvezda zaboravila je neslavan poraz od Barselone posle produžetaka u Evroligi. Tim sa Malog Kalemegdana odmah je odgovorio pobedom, a u 13. kolu Admiralbet ABA lige savladan je Split u gostima 73:62 (19:17, 13:13, 26:14, 14:19).

Beograđani su do 11. pobede u regionalnom takmičenju stigli posle bolje igre u trećoj deonici. Splićani su zahvaljujući Mavri i Salivenu koliko-toliko parirali rivalu u prvom poluvremenu, ali se igra domaćina raspala u nastavku utakmice. Hrvatski tim osim pomenutog dvojca i Šortera nije imao raspoloženih igrača, što se ne može reći za crveno-bele, koji su tokom čitavog meča održavali prednost na krilima sjajne timske igre.

Na kraju, jedino je Bentil bio dvocifren u pobedničkom taboru sa 12 poena. U stopu su ga pratili Petrušev i Nedović sa po devet, dok su poen manje zabeležili Marković i Kampaco. Na drugoj strani, listu strelaca domaćeg tima predvodio je Saliven sa 18 poena, Šorter je dodao 14, dok je Mavra završio susret sa 14 poena.

Crvena zvezda je posle ove pobede preuzela čelo tabele od Cedevite i Partizana, koji imaju pobedu manje od izabranika Duška Ivanovića. Klub sa Malog Kalemegdana je na učinku 11-1 i šansu da nastavi pobedničku seriju imaće 8. januara protiv MZT-a u Skoplju.

Uoči početka utakmice, navijači Splita dočekali su ovacijama trenera Crvene zvezde Duška Ivanovića, koji je ostavio dubog trag u nekadašnjoj Jugoplastici, sa kojom je svojevremenio dva puta bio šampion Evrope krajem osamdesetih godina prošlog veka.

Crnogorskom stručnjaku uručen je dres sa njegovim imenom, a nakon lepog poklona, Ivanović se zahvalio čelnicima hrvatskog kluba, a nije propustio priliku ni da pozdravi navijače Splita, koji su do poslednjeg mesta popunili dvoranu u Gripama.

Komentari (0)

Sport