Košarka

Izvršni direktor Evrolige Glikman dosledan: Neću amnestirati Zvezdu u vezi sa Kampacom

Komentari

Autor: Tanjug

17/01/2023

-

16:01

Izvršni direktor Evrolige Glikman dosledan: Neću amnestirati Zvezdu u vezi sa Kampacom
Izvršni direktor Evrolige Glikman dosledan: Neću amnestirati Zvezdu u vezi sa Kampacom - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Izvršni direktor Evrolige Maršal Glikman izjavio je da neće iskoristiti diskreciono pravo i amnestirati kaznu Crvenoj zvezdi na zabranu registracija košarkaša, što znači da Fakundo Kampaco definitivno neće moći da igra za crveno-bele do marta.

On je u intervjuu za portal "Basketnews.com" rekao da je Komisija za kontrolu nezavisno telo i da će tako i ostati.

"Ta reč, amnestija. Jedinu vlast koju ja kao izvršni direktor imam je da nekog amnestiram. A amnestija znači da si učinio da cela stvar nestane kao da se nije desila. To znači“. Nije to bilo pitanje ’da li Kampaco može da igra ili ne’. Nema to veze sa Kampacom. Morali smo da sačuvamo integritet sistema, radili smo tačno ono što je od nas tražila Komisija za kontrolu upravljanja. Tako da sam smatra da nije prikladno da se sada izvršni direktor umeša i promeni nešto na čemu se radilo već neko vreme“, izjavio je Glikman.

Crveno-beli i bez Kampaca dobro igraju u Evroligi, posle 19 kola zabeležili su 10 pobeda i devet poraza, na deobi su osmog mesta sa Efesom i Makabijem koje vodi u Top 8. U 20. kolu Zvezda u petak od 19.00 časova gostuju Žalgirisu.

Međunarodni sud za sportsku arbitražu (CAS) odbio je danas tužbu Crvene zvezde u slučaju registracije Fakunda Kampaca, nakon zabrane koju je izrekla Evroliga.

Finansijski panel Evrolige je početkom januara zbog kršenja finansijskog fer-pleja zabranio Crvenoj zvezdi registrovanje igrača i trenera do 28. februara.

Srpski klub je od CAS-a tražio da suspenduje Evroliginu zabranu registracije igrača do konačne odluke u slučaju i da dobije mogućnost za regsitraciju Kampaca ali je CAS danas odbio tužbu.

Crvene zvezda ima priliku da se žali na ovu odluku CAS-u do 23. januara. 

Komentari (0)

Sport