Košarka

Košarkaši Crvene zvezde jure pobedu u Atini i povratak u trku za Top 8

Komentari

Autor: Euronews

10/03/2023

-

08:35

Košarkaši Crvene zvezde jure pobedu u Atini i povratak u trku za Top 8
Kampaco - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Sjajna partija protiv Efesa u Beogradu i pobeda od 94:75 neće mnogo značiti košarkašima Crvene zvezde ako se večeras ne vrate iz Atina bez novog trijumfa. Znaju crveno-beli koliko im je važan večarašnji duel protiv Panatinaikosa u Atini, jer bi ih pronalaženje deteline sa četiri lista i pobeda vratili u trku za Top 8.

Grčki tim se rastao sa trenerom Dejanom Radonjićem, na klupu je seo Hristos Serelis i očekuje se reakcija jer su doživeli lagan poraz u Monaku 84:70.

"Biće teška utakmica, klub je promenio trenera i uvek kada se to desi dođe nova energija, igrači žele da se pokažu u mnogo boljem svetlu. Biće novina i mnogo teže da se spremi utakmica. Mi imamo cilj i želju, hoćemo da se borimo da budemo među osam. Najbitnije je da svi igrači daju sve od sebe posebno u odbrani, verujem da je to i njima važnije nego da su se upisali u listu strelaca", rekao je trener Duško Ivanović.

 

 

U timu Panatinaikosa neće biti Agravanisa, Gudaitisa i bivšeg igrača Zvezde Nejta Voltersa, u taboru crveno-belih je neizvestan Branko Lazić. Međutim, ako Fakundo Kampaco bude na niovu meča protiv prvaka Evrope, onda će i Zvezda biti bliža uspehu.

"Biće teška utakmica u Atini. Dobro igraju, možda ne pobeđuju puno u ovom trenutku, ali imaju talentovane igrače, dobar tim, igraju jako kod kuće, moramo biti spremni na to. Igraćemo svaku utakmicu kao da je finale", zaključio je Kampaco.

Evroliga, 28. kolo

Četvrtak

Alba - Virtus 74:96
Žalgiris - ASVEL 85:67
Olimpijakos - Bajern 102:74
Olimpija - Partizan 76:62
Real Madrid - Valensija 95:91

Petak

Efes - Makabi 18.30

Fenerbahče - Barselona 18.45
Panatinaikos - Crvena zvezda 20.00
Baksonija - Monako 20.30

 

 

Komentari (0)

Sport