Košarka

Partizan razbio Real Madrid u Areni i otvorio vrata plej-ofa Evrolige

Komentari

Autor: Euronews

31/03/2023

-

22:37 >> 01:54

Partizan razbio Real Madrid u Areni i otvorio vrata plej-ofa Evrolige
Partizan razbio Real Madrid u Areni i otvorio vrata plej-ofa Evrolige - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Na krilima neverovatne podrške navijača u krcatoj Štark Areni, košarkaši Partizana nadigrali su Real Madrid 104: 90 (21:23, 28:15, 29:34, 26:18) i sa 18. pobedom u sezoni otvorili vrata plej-ofa Evrolige.

Izabranici Željka Obradovića mogli su da overe plasman među osam najboljih ekipa Starog Kontinenta već u ovom kolu, ali su pobede Žalgirsia i Baskonije odložile slavlje "parnog valjka", koji će u slučaju pobede nad Monakom ili Panatinaikosom u sledeća dva kola i definitivno obezbediti kartu u nokaut fazu.

Crno-beli sada imaju skor 18-14, koliko i šestoplasirani Fenerbahče koji je doživeo poraz od Baskonije u Vitoriji. Što se Reala tiče, španski klub je upisao deseti poraz u sezoni i sada ima identičan učinak kao i Barselona, sa kojom se nalazi na deobi drugog i trećeg mesta - 22:10.

Što se utakmice tiče, osim fenomenalne serije u drugoj i poslednjoj deonici, ključ pobede Partizana leži u odličnoj timskoj igri, kao i sjajnim procentima šuta za tri poena (54 odsto). Izabranici Željka Obradovića bili su izuzetno raspoloženi za igru, a u prilog tome govori da je bilo čak šest dvocifrenih u ekipi. Većina je imala jednak broj koševa, a listu strelaca predvodili su Panter i Lesor sa po 16 poena.

 

 

Valja napomenuti da je i susret u Štark Areni odigran pred 20.068 navijača, koji su svojom brojnošću oborili još jedan rekord Evrolige, a nema sumnje da su i ogromnom podrškom direktno uticali i na kranji rezultat.

Nakon ravnopravne igre u uvodnoj četvrtini, košarkaši Partizana su preko druge postave, predvođene Egzumom i Ledejom, došli do prve prednosti nakon starta utakmice i to sredinom druge četvrtine (31:27). Loša komunikacija u odbrani i manjak rešenja u napadu, u potpunosti je paralisao špansku ekipu, koja osim Tavaresa nije imala raspoloženih košarkaša u prvih 10 minuta.

Sa druge strane, crno-beli su kontrolisali dešavanja na terenu, oslanjajući se na prepoznatljivu igru u napadu, gde su Panter i Naneli zatrpavali koš rivala šutevima sa poludistance, pa su Beograđani ubrzo došli i do dvocifrene prednosti (49:36). Međutim, Madriđani nisu tek tako digli ruke, počeli su da se vraćaju u igru, a u trećoj četvrtini najavili su dramu.

Na krilima sjajnog Hezonje i Muse, kao i velikom broju penala, Real Madrid iskoristio je periode oscilacije domaćina, pa je uspeo da istopi do tada maksimalnih +14 (52:38) Partizana sa početka deonice. Crno-beli su vrlo brzo ušli u problem sa faulovima, a to je iskoristio Real da priđe na podnošljivih -6 (78:72) pred poslednju četvrtinu.

Međutim, ispostavilo se da je to bio poslednji trzaj "kraljevskog kluba". Nije uspeo da nametne svoju igru u poslednjih 10 minuta. Huk sa tribina nosio je Partizan, probudio se i Anđušić, Ledej je takođe počeo da pogađa, da bi nakon trojke Pantera za poptuno oduševljenje na tribina, rezultat iznosio +20 (98:78) u korist crno-belih. Napravili su 17:4 seriju, posle čega su spustili gas, pa je ekipa Ćusa Matea ublažila poraz.

Partizanu sada sledi derbi u regionalnom takmičenju sa FMP-om, dok će susret sa Monakom u Kneževini odigrati 7. aprila. Nakon toga crno-beli će ugostiti Igokeu u domaćim okvirima, dok će poslednji meč u ligaškom delu sezone Evrolige odigrati 14. aprila, kada u Štark Arenu dolazi Panatinaikos.

.

Evroliga, 31. kolo

Četvrtak

Efes - Virtus 86:67
Makabi - Armani 85:66
Barselona - Alba 72:56

Petak

Bajern - Monako 81:84
Žalgiris - Valensija 95:74
Baskonja - Fenerbahče 92:69
Partizan - Real Madrid 104:90
Olimpijakos - Panatinaikos 20.30
Asvel - Crvena zvezda 60:76

 

 

Komentari (0)

Sport