Košarka

Ćus Mateo: Moramo da postanemo mentalno stabilniji

Komentari

Autor: Euronews

30/04/2023

-

09:00

Ćus Mateo: Moramo da postanemo mentalno stabilniji
Ćus Mateo - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Trener košarkaša Real Madrida, Ćus Mateo, govorio je pred novi duel sa Partizanom u Beogradu.

Treći meč plej-ofa Evrolige igra se u utorak, 2. maja, od 20.30 sati u Štark areni, a crno-beli vode 2:0 i potrebna im je još jedna pobeda kako bi overili plasman na F4.

"Moramo da se osećamo dobro na parketu, da igramo dobru košarku i uradimo sve potrebne stvari u odbrani. Stvari koje će nam pomoći da se osećamo sigurno na parketu i da nam dobar osećaj. Moramo da rešimo sve probleme na najjednostavniji način", reako je Ćus Mateo.

"Kraljevski klub" u prestonicu Srbije doći će posle mečs sa Saragosom, sa kojom igra u okviru ACB lige.

"Ključ je u dobrom osećaju i emocijama, da u ovim danima pronađemo načine da postanemo mentalno stabilniji, da ojačajmo kao ekipa i verujem da ćemo sa tim uraditi dobre stvari. Biće teško igrati protiv rivala koji može da igra jako dobro. Oni su visoka i fizički dobra ekipa", rekao je Mateo.

Minut i 40 sekundi pre kraja druge utakmice došlo je do velike tuče na terenu, nakon što je Serhio Ljulj napravio nesportski prekršaj na Kevinu Panteru, koji je odgovorio. Igrač Reala Geršon Jabusele je nakon toga rvačkim zahvatom oborio Dantea Egzuma, koji se tom prilikom povredio.

Disciplinski sudija Evrolige u petak je saopštio kazne, pa je tako Geršonu Jabuseleu izrečena suspenzija od pet utakmica, kapiten Partizana Kevin Panter je kažnjen sa dve utakmice, dok su po jedan meč suspenzije dobili Matijas Lesor iz Partizana i igrač Reala Gabrijel Dek.

Komentari (0)

Sport