Košarka

Ništa od povratka Radonjića, Budućnost sačuvala Mijovića na klupi: Podgoričani spremni za velika dela

Komentari

Autor: Euronews

02/07/2023

-

11:19

Ništa od povratka Radonjića, Budućnost sačuvala Mijovića na klupi: Podgoričani spremni za velika dela
Petar Mijović - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Crnogorski stručnjak Petar Mijović (41) i naredne sezone predvodiće ekipu podgoričke Budućnosti, saopštio je klub na svom zvaničnom sajtu. Iako su postojale spekulacije da će se nekadašnji trener Crvene zvezde i Panatinaikosa Dejan Radonjić vratiti na kormilo podgoričkog tima, Upravni odbor kluba doneo je danas odluku da nastavi saradnju sa stručnjakom iz Bara.

Talentovani stručnjak stigao je Budućnost 2019. godine, kada je na klupi nasledio Jasmina Repešu, a sa crnogorskim timom osvojio je ove sezone titulu državnog prvaka i tako opravdao očekivanja Upravnog odbora.

"Mladi stručnjak ima bogatu istoriju i povezanost sa našim klubom jer je 2019. godine na klupi Budućnosti nasledio Jasmina Repešu i osvojio titulu prvaka Crne Gore. U narednoj sezoni, koja je prekinuta zbog korona virusa, je preuzeo ekipu i osvojio Kup Crne Gore, da bi na kraju upravo završene sezone Mijović preuzeo plavo-bele i predvodio ih do nove titule u domaćem šampionatu. Petar će biti upravo ta potrebna energija koja je potrebna našem timu pred početak sezone", navodi se između ostalog na sajtu Budućnosti, koja će ove sezone igrati i u Evrokupu.

Crnogorski mediji podsećaju da Mijovića čeka težak posao u sklapanju tima, jer Budućnost pod ugovorom ima svega dvojicu igrača - Petra Popovića i Igora Drobnjaka. Ipak, olakšavajuća okolnost je da će budžet kluba za narednu sezonu biti veći nego prethodne, jer se gradonačelnica Podgorice Olivera Injac obavezala da pomogne timu sa dva i po miliona evra, a suma će navodno biti izdvojena iz državne kase.

To će prema navodima tamošnjih medija, biti polovina ukupnog budžeta, pošto će ostala sredstva skupiti predsednik kluba Dragan Bokan i ostali članovi Upravnog odbora. Budžet za plate će biti oko tri miliona evra, što je dovoljno da se sastavi pristojna ekipa dostojna takmičenja u Evrokupu.

Podsetimo, žreb za drugo po jačini evropsko takmičenje, na programu je 7. jula, a već se zna da će "plavi" igrati sa finalistima prošlogodišnjeg izdanja Grand Kanarijom i Turk Telekomom, dok su u grupi još i Ulm, Aris i Trent.

Komentari (0)

Sport