Košarka

Letnja liga NBA: Jović odličan u Majamiju, Petrušev solidan za prvi meč u Filadelfiji

Komentari

Autor: Euronews

04/07/2023

-

08:23

Letnja liga NBA: Jović odličan u Majamiju, Petrušev solidan za prvi meč u Filadelfiji
Filip Petrušev - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Startovala je NBA letnja liga, a već prvog dana na parketu su bila dvojica srpskih košarkaša. Nikola Jović bio je odličan u dresu Majamija koji je ubedljivo savladao Los Anđeles Lejkersje 107:90. Jović je bio drugi najefikasniji igrač sa 21 poenom (7/5 šut), osam skokova i tri asistencije.

 

 

I dok duel Majamija i Lejkersa nije bio toliko uzbudljiv jer su Hitsi u drugoj četvrtini stekli osetniju prednost i održavali je do konačne pobede, do samog kraja se nije znao pobednik u meču Filadelfije i Memfisa. Grizliji su slavili 94:92, a za "Filu" je zaigrao doskorašnji centar Crvene zvezde Filip Petrušev. Za 22 minuta postigao je devet poena (5/2 šut, 1/0 trojke), imao šest skokova, dve asistencije, blokadu.

Imala je Filadelfija prednost i od 10 poena na početku poslednje četvrtine (79/69), ali su Džekson i Lofton uspeli da nadoknade sve to. Petrušev je u finišu promašio trojku i jedan flouter, ali je asistirao Smitu za vođstvo Filadelfije na 2:49 minuta pre kraja (88:85).

 

 

U drami poslednjih 45 sekundi, Lofton (21 poen) je pogodio trojku za vođstvo Memfisa, Stjuard (15 poena) je na 27 sekundi je vratio prednost Filadelfije, da bi Rodi pogodio u sledećem napadu a King promašio trojku za Filu.

Komentari (0)

Sport