Košarka

Srbija stala u polufinalu, za bronzu sa Španijom

Komentari

Autor: Euronews

05/08/2023

-

21:29

Srbija stala u polufinalu, za bronzu sa Španijom
Srbija stala u polufinalu, za bronzu sa Španijom - Copyright KSS

veličina teksta

Aa Aa

Ženska U20 reprezentacija Srbije nije uspela da se plasirala u finale Evropskog prvenstva u Litvaniji, pošto je u polufinalu izgubila od Letonije – 56:53 (26:13, 8:15, 13:15, 6:13)

Srpski tim ima još jednu šansu da osvoji medalju. Za bronzu će sutra od 17 časova igrati protiv Španije, koja je u polufinalu izgubila od Francuske 75:47.

"Orlice" su odlično počele i na startu nametnule svoj ritam. Brzo su izabranice selektorke Dajane Butulije povele 9:1, pa i 17:6. u prvom delu vodile i 20:7, prvi mali odmor dočekale sa suficitom od 13 poena – 26:13.

Ali, Letonija je već drugi period odigrala nešto bolje, uspela da na minut i po pre kraja prvog poluvremena spusti prednost na samo četiri poena. Naš tim je uspeo da do velikog odmora zaustavi taj nalet rivalki i na pauzu ode sa solidnih 34:28.

Dugo se u drugom poluvremenu čekalo na poene Srbije. Tek posle nešto više od tri minuta je Dunja Zečević je bila precizna čime je zaustavljen još jedan nalet Letonije, koja je ozbiljno pretila i prišla na samo pola koša zaostatka. Još neko vreme Srbija je držao distancu, da bi Letonija trojkom u 25. minutu došla do poravnanja.

Potpuni preokret sprečila je Nevena Rosić, koja je prvo dobro reagovala pod košem, a onda iz brze kontre pogodila za 40:38, ali je Letonija par minuta kasnije, novom trojkom, uspela i da povede. Anđela Marojević je vratila egal, Dunja Zečević prednost, a samim tim i sigurnost u naš tim koji je u odlučujući deo igre ušao sa +4.

Slično kao i u trećem periodu, i start odlučujućeg je obeležilo malo poena na obe strane. Tek na ulasku u 37. minut Nevena Rosić je pogodila prve poene za Srbiju i vratila vođstvo Srbiji, ali se u poslednja dva minuta ipak ušlo sa tri poena prednosti za Letoniju. Trojku je vratila Nevena Rosić, ali je istom merom zatim uzvratila i Letonija za 53:56, što je bio i konačni rezultat.

Najefikasnija u srpskom timu bila je Rosić sa 14 poena, a Zečević je dodala 12 uz 9 skokova.

Komentari (0)

Sport