Ostali sportovi

Među najboljima: Ivana Vuleta i Angelina Topić u konkurenciji za najbolju atletičarku i "zvezdu u usponu"

Komentari

Autor: Euonews

22/09/2023

-

19:23

Među najboljima: Ivana Vuleta i Angelina Topić u konkurenciji za najbolju atletičarku i "zvezdu u usponu"
Među najboljima: Ivana Vuleta i Angelina Topić u konkurenciji za najbolju atletičarku i "zvezdu u usponu" - Copyright Tanjug AP/Bernat Armangue

veličina teksta

Aa Aa

Srpska ateltičarka Ivana Vuleta nominovana je za najbolju atletičarku Evrope u 2023. godini, dok je Angelina Topić jedna je od kandidatkinja za nagradu "Zvezda u usponu", od strane Evropske atletike.

Vuleta je u disciplini skok u dalj ove godine postala prvakinja sveta na otvorenom u Budimpešti, kada je skočila 7,14 metara što je ujedno bio i državni rekord. 

Vuleta je pored toga ove godine i po peti put pobedila na Mitingu Dijamantske lige, osvojila bronzanu medalju na Evropskom dvoranskom prvenstvu, zauzima i prvo mesto na svetskim rang listama u skoku udalj.

Angelina Topić je osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu za takmičare do 20 godina, koje je održano u Jerusalimu, a na završnom mitingu Dijamantske lige u Judžinu uspela je da se domogne trećeg mesta.

Takođe, bila je i četvrta na Svetskom prvenstvu u dvorani, sedma na Svetskom prvenstvu na otvorenom, koje je održano u Budimpešti, a u ovoj godini oborila je i seniorski rekord od 1,97 m.

Komentari (0)

Sport