Ostali sportovi

Bili smo bez energije, u kontraritmu: Selektor odbojkaša Kolaković razočaran posle poraza

Komentari

Autor: Euronews

30/09/2023

-

11:22

Bili smo bez energije, u kontraritmu: Selektor odbojkaša Kolaković razočaran posle poraza
Bili smo bez energije, u kontraritmu: Selektor odbojkaša Kolaković razočaran posle poraza - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Porazom od Turske, odbojkaška selekcija Srbije značajno se udaljila od mogučnosti da zaigra na Olimpijskim igrama u Prtizu naredne godine. U preostalih šest mečeva na predolimpijskom turniru u Japanu, izabranici selektora Igora Kolakovića bukvalno da nemaju prava na kiks.

"Težak poraz za nas na otvaranju kvalifikacija. Uopšte nije delovalo da ćemo ovako važan meč protiv Turske odigrati u kontraritmu", rekao je selektor Igor Kolaković za sajt OSS. "Nedostajalo je svega, pa čak i naše prepoznatljive energije. Ušli smo veoma mlako u sve ovo, u prvom setu smo propustili nekoliko šansi za kontranapad. Mislili smo da smo se vratili u drugom periodu, ali to je bio samo privid. Turci su igrali veoma dobro".

Nije bilo mnogo pozitivnih stvari.

"Mi u elementu servisa nismo uradili gotovo ništa, na prijemu smo bili vrlo uzdržani da to bude najbolje moguće. Kao plod svega toga došle su greške koje smo pravili naročito u napadu. Mnogo mi je žao što smo ovako počeli. Mislim da niko od nas nije očekivao - ne zbog poraza, nego zbog načina na koji smo igrali. Jednostavno, neka naša upornost nije došla do izražaja. Iako smo želeli i borili se, bili smo za razliku od Turaka mnogo neprecizni".

Već u nedelju od 06.00 časova Srbija igra naredni meč sa Tunisom.

"Biće teško preživeti ovaj poraz, jer nam je veoma važan. Međutim, utakmica sa Tunisom je već sutra, moramo da mislimo već na sledećeg protivnika. Sigurno da je svaka pobeda lek za poraz. Tako da moramo sutra da pobedimo ako želimo da se vratimo u ritam ovog turnira", podvukao je Kolaković.

Komentari (0)

Sport