Ostali sportovi

Prva pobeda za Srbiju na kvalifikacionom olimpijskom turniru: Odbojkaši dobili Tunis, prava na kiks više nemaju

Komentari

Autor: Euronews

01/10/2023

-

08:39

Prva pobeda za Srbiju na kvalifikacionom olimpijskom turniru: Odbojkaši dobili Tunis, prava na kiks više nemaju
Prva pobeda za Srbiju na kvalifikacionom olimpijskom turniru: Odbojkaši dobili Tunis, prava na kiks više nemaju - Copyright Odbojkaški savez Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Odbojkaši Srbije ostvarili su prvu pobedu na kvalifikacionom olimpijskom turniru koji se održava u Tokiju. "Orlovi" su, posle neočekivanog poraza od Turske na startu takmičenja, u 2. kolu bili bolji od Tunisa 3:0 (25:21, 25:16, 25:21).

Izabranici selektora Igora Kolakovića nisu imali većih problema protiv autsajdera iz Afrike. Srbija zbog neuspeha u duelu sa Turcima praktično nema više prava na kiks i do duela sa SAD, Slovenijom i Japanom moraće da dobija "male", ali jednako važne utakmice.

Slovenija je upisala i drugi trijumf, s obzirom na to da je pobedila Turske 3:0. Iako na prvi pogled deluje da je u pitanju ubedljiv trijumf, kada se pogleda rezultat po setovima, jasno je da su Slovenci morali da ulože mnogo truda i znoja za pobedu – 28:26, 30:28, 25:22.

Sledi dan odmora na turniru u Tokiju, a već u utorak Srbija igra protiv Egipta od 06.00 časova po srednjeevropskom vremenu.

Komentari (0)

Sport