Ostali sportovi

Taman posla da sam razočarana: Angelina Topić htela više, ali ponosi se petim mestom na svetu

Komentari

Autor: Euronews

02/03/2024

-

16:15

Taman posla da sam razočarana: Angelina Topić htela više, ali ponosi se petim mestom na svetu
Angelina Topić - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Angelina Topić ima svega 18 godina i još hara na juniorskim takmičenjima, ali su njeni apetiti porasli posle osvajanja bronzanih medalja na seniorskom prvenstvu Evrope i u Dijamantskoj ligi, prošle sezone, pa je dala sve od sebe da dođe do odličja i na aktuelnom Svetskom dvoranskom prvenstvu u Glazgovu. 

To što je na kraju završila kao peta u finalu nije, međutim, razlog za brigu, još manje za tugu, mada je srpskoj predstavnici na Olimpijskim igrama 2024 malo nedostajalo da se popne na pobedničko postolje. I ona sama je razumna u osvrtu na sinoćnje skokove. 

"Utisci su okej, šta da kažem, jednostavno mora da se slegne još malo iz razloga što je skok uvis brutalna disciplina, išli smo zaista na sve ili ništa. Imala sam dosta problema sa zaletom zato što jer imam dugačak zalet koji se nije poklopio sa ovom dvoranom, dužina sa koje se zalećem je bila kratka za mene. Morala sam da krećem iz druge, treće staze, pa sam sam morala da idem iz nagiba i tu sam morala da se snađem i trke su tekle tako kako su tekle", rekla je Topić za Telegraf. 

U razgovoru sa izveštačem srpskog portala sa lica mesta naglašava koliko je bila blizu željenog plasmana. 

"Dok se takmičim, dok skačem nekako mozak pošaljem na pašu, tako da sada nisam mnogo rečita. Jednostavno nisam imala sreće. Kao što ste videli propustila sam visinu 195 i stavila sam odmah na visinu svog rekorda i... Mislim videćete snimak, baš sam što se kaže rušila čarapom. Išli smo na to ili ću biti treća ili peta".

Naslednicu čuvenog skakača uvis Dragutina Topića i odlične troskokašice Biljane Topić ove godine očekuje veći broj takmičenja, a ona sam najviše očekuje od juniorskog SP. 

"Znam da to mogu, drago mi je što sam u ovoj sezoni preskočila visinu svog ličnog rekorda. Ove godine me čeka mnogo takmičenja, čini mi se još tri velika, odnosno kao glavni cilj imam Svetsko juniorsko prvenstvo, zato što sam i dalje juniorka".

Ovo su iskustva koja su jako vredna, sada ću videti šta treba da promenim, šta je trebalo da bude drugačije da ishod sledeći put ne bude ovakav. I da bude šta je tu je, to je život, to je sport", zrelo razmišlja tinejdžerka iz Beograda. 

Na kraju je naglasila koliko je srećna što sve ide svojim tokom, obzirom na to da polako ali sigurno grabi ka najvećim visinama u svojoj atletskoj disciplini. 

"Božja je volja, nekada će se desiti, nekada neće da se desi. Možda baš sledeći put bude. Meni je odgovaralo, taman posla da sam razočarana, hvala Bogu da sam došla do ovde, peto mesto na Svetskom prvenstvu je vau. Prošle godine zauzela sam šesto mesto mislim, sedmo. Polako se penjemo gore, i nadam se da ću i ja uskoro da se nađem na podijumu", zaključila je Angelina Topić za Telegraf. 

Komentari (0)

Sport