Ostali sportovi

Srpske odbojkašice savladale Belgijanke: Pobeda ekipe Zorana Terzića u tri seta

Komentari

Autor: Euronews

22/08/2021

-

21:34 >> 21:38

Srpske odbojkašice savladale Belgijanke: Pobeda ekipe Zorana Terzića u tri seta
Srpske odbojkašice savladale Belgijanke: Pobeda ekipe Zorana Terzića u tri seta - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije savladala je selekciju Belgije sa 3:0 (25:21, 25:21, 25:21) u trećem kolu grupe A Evropskog prvenstva.

Srbija se negde oko polovine prvog seta odvojila na četiri poena razlike, što je domaća reprezentacija iskusno održala do kraja seta ne dozvolivši protivnicama da ih ozbiljnije ugroze. Fenomenalna Tijana Bošković je svojom sjajnom igrom bila faktor razlike i bila najzaslužnija za vođstvo.

I drugi set pripao je selekciji Srbije. Ponovo je domaća reprezentacija sredinom seta došla do prednosti od četiri razlike, međutim Belgijanke su u jednom momentu smanjile na samo dva poena, te je na scenu stupila neverovatna Tijana Bošković, koja je postigla čak dvadeset poena u prva dva seta. 

Uspela je Srbija da trijumfuje i u trećem setu i tako ostvari veliku pobedu protiv Belgije. Nošene dobrom energijom kojoj je doprineo i rezultat, izabranice Zorana Terzića su rutinski slavile i bile bolje u svakoj deonici, te zabeležile i treću pobedu, zadržavši maksimalan učinak na Evropskom prvenstvu.

Svoj naredni meč reprezentacija Srbije će igrati protiv ruske selekcije 24. avgusta, dok će Belgija odmeriti snage sa odbojkašicama Bosne i Hercegovine.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Komentari (0)

Sport