Ostali sportovi

Veliki korak ka Ligi šampiona: Vaterpolisti Zvezde slavili u Savoni

Komentari

Autor: Euronews

16/10/2021

-

21:12

Veliki korak ka Ligi šampiona: Vaterpolisti Zvezde slavili u Savoni
Ivan Basara - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Vaterpolisti Crvene zvezde savladali su Savonu u Italiji sa 9:8 u prvom meču plej-ofa Lige šampiona i stekli prednost pred revanš meč u Beogradu za četiri dana.

Junak u trijumfu bio je Ivan Basara, postigao je dva pogotka u samoj završnici, obezbedio crveno-belima vođstvo od 9:7, a onda je italijanskom timu, tri sekunde pre kraja meča, iz napada sa igračem više, nadu vratio Mateo Grata.

Savona je šest minuta pre kraja povela sa 7:6 i tri i po minuta čuvala prednost. Usledila su dva furiozna minuta gostiju i serija od 3:0, koja je rešila pitanje pobednika.

Seriju je započeo Vuk Milojević svojim prvim golom na meču, a onda je dva puta uzastopno mrežu Nikola da Rolda pogađao Basara.

Beograđani tokom čitavog meča nisu imali rešenje za sjajnog crnogorskog vaterpolistu Nebojšu Vuškovića, koj je meč završio sa četiri postignuta gola, ali su ostali bili pod kontrolom. Mateo Grata je postigoao dva gola, a kapiten Valerio Rico jedan, dok se ostali nisu upisivali u strelce.

Kod crveno-belih Basara je postigao tri  gola, dva je dao Bogdan Đurić, a po jedan Tankosić, Subotić, Milojević i Vukićević.

Revanš meč je 20. oktobar na bazenu Milan Gale Muškatirović.

Komentari (0)

Sport