Ostali sportovi

Srpska atletičarka druga u izboru za najboljeg mladog sportistu Evrope

Komentari

Autor: Tanjug

26/11/2021

-

11:35

Srpska atletičarka druga u izboru za najboljeg mladog sportistu Evrope
Adrijana Vilagoš - Copyright Srpski atletski savez

veličina teksta

Aa Aa

Srpska atletičarka, svetska juniorska šampionka u bacanju koplja, Adriana Vilagoš osvojila drugo mesto u izboru za najboljeg mladog sportistu Evrope.

Vilagoš je na gala ceremoniji u slovačkom gradu Samorinu, zauzela je drugu poziciju u takmičenju za najboljeg mladog sportistu Evrope u izboru Evropskih olimpijskih komiteta.

Kako je saopštio OKS, Adriana je ostvarila odličan plasman u oštroj konkurenciji u kojoj su se nalazili Skaj Braun (skejtbording) iz Velike Britanije, Adrijana Ćerezo Iglesias (tekvondo) iz Španije, Viktorija Listunova (sportska gimnastika) iz Rusije i David Popovići (plivanje) iz Rumunije.

Glasanje je obavljeno tokom trajanja EOK seminara, a glasali su predstavnici svih nacionalnih olimpijskih komiteta iz Evrope. Nagrada za najboljeg mladog sportistu Evrope „Pjotr Nurovski“ dodeljuje se od 2010. godine, a nagradu za najboljeg mladog sportistu Evrope za ovu godinu ispred naše takmičarke odneo je sportista iz Rumunije David Popovići.

Vilagoš pre tri godine u konkurenciji starijih pionirki bacila najbolji rezultat u svetu (63,80 m), a ove godine njeno koplje teško 500 grama letelo je čak do 70,10 m, što je najbolji rezultat na svetu u konkurenciji mlađih juniorki, pa joj je taj rezultat doneo titulu balkanske šampionke.

Ona je sa 100 grama težim kopljem uspela da postigne rezultat od 60,44 m, što joj je omogućilo da postane vicešampionka Evrope za juniore, na ovogodišnjem takmičenju u Talinu.

Na prvenstvu sveta za takmičare do 20 godina, Adriana je uspela da baci koplje do udaljenosti od 61,46 m, čime je i ostvarila najbolji rezultat u svetu.

Komentari (0)

Sport