Ostali sportovi

Srbija pobedila Tajland: Incident, pa izvinjenje Sanje Đurđević

Komentari

Autor: Tanjug

01/06/2021

-

17:30

Srbija pobedila Tajland: Incident, pa izvinjenje Sanje Đurđević
Slavlje odbojkašica Srbije - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je danas Tajland 3:0 (25:19, 25:23, 25:23) u meču Lige nacija u Riminiju.

Podmlađeni sastav Srbije je do pobede predvodile Katarina Lazović i Sara Carić za po 14 poena, dok je u timu Tajlanda najefikasnija bila Sitirak Onuma sa 13 poena.

Rezultat je, ipak, pao u drugi plan, jer gledaocima nije promakao gest Sanje Đurđević. Naime, srpska odbojkašica je rukama ''iskosila oči'', što su Tajlanđani shvatili kao uvredu, pa je na društvenim mrežama srpski libero naišla na osudu javnosti.

 

Tajlandske reprezentativke su, međutim, na društvene mreže okačile snimak sa Đurđevićevom, gde objašnjavaju kako Srpkinja nije imala lošu nameru.


Povodom ovog događaja, oglasio se i Odbojkaški savez Srbije.

"Žao nam je zbog događaja koji su obeležili meč. Iskreno se izvinjavamo reprezentaciji Tajlanda, narodu te zemlje i svima koji su pogođeni ovim. Međutim, molimo vas da ne dajete preveliko značenje ovom incidentu. Sanja je svesna svoje greške i smesta se izvinila čitavoj ekipi Tajlanda. Ona je samo želela svojim saigračicama da pokaže da treba da u fazi odbrane budu kao Tajlanđanke. Nije imala na umu nikakvo nepoštovanje. Naravno, čitav incident se odvio prilično nesrećno. Sve je završeno kao jednostavni nesporazum u prijateljskoj atmosferi među igračicama dve reprezentacije", objavio je Odbojkaški savez Srbije na društvenim mrežama uz prateći snimak.
 

Naše odbojkašice trenutno imaju skor 3:2, a u narednoj utakmici će se sastati sa selekcijom Holandije. Meč je zakazan za sredu u 19.30 časova.

Komentari (0)

Sport