Ostali sportovi

Olimpijski šampion Tentoglu stiže na Svetsko prvenstvo u Beogradu

Komentari

Autor: Tanjug

21/01/2022

-

12:13

Olimpijski šampion Tentoglu stiže na Svetsko prvenstvo u Beogradu
Miltijadis Tentoglu - Copyright AP Photo/Francisco Seco

veličina teksta

Aa Aa

Miltijadis Tentoglu, grčki ateletičar i olimpijski šampion u skok udalj iz Tokija, učestvovaće na Svetskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu, koje će biti održano od 18. do 20. marta.

Aktuelni olimpijski šampion takmičarsku 2022. startuje sa vrha svetske rang liste Svetske atletske federacije, a Tentoglu je već imao priliku da se takmiči u Beogradu 2017. i sada sa velikim zadovoljstvom najavljuje novi dolazak u srpsku prestonicu koja mu može doneti ostvarenje sna, da nakon svih zlata koje je do sada osvojio na listu upiše i svetsko.

"Moje jedino takmičenje u Beogradu do sada je bilo na Balkanskom prvenstvu u dvorani u 2017, gde sam osvojio četvrto mesto skokom od 7,48 metara. Od tada nisam bio u Srbiji, ali sada planiram da se takmičim na “Belgrade indoor meeting-u” i nakon toga ću ostati u Beogradu i pripremiti se za Svetsko prvenstvo. Svestan sam da se srpski organizatori trude da spreme najbolje moguće takmičenje za nas i nadam se da će i gledaoci moći da nas podrže uživo tokom svetskog šampionata”, rekao je Tentoglu.

“Kao i uvek veoma sam fokusiran na moje rezultate i na svakom takmičenju trudim se da dam sve od sebe i da dobijem najbolje rezultate. Svestan sam da su očekivanja od mene možda sada velika, ali ne obraćam pažnju puno na mišljenja drugih ili šta pričaju. Moj trener i ja se trudimo da stalno poboljšamo moju tehniku i da ne pričamo o očekivanjima i favoritima, samo želimo da skočimo daleko. Osvajanje medalje mi je uvek u mislima na svakom takmičenju”, poručio je Tentoglu.

Komentari (0)

Sport