Ostali sportovi

Japanac dominirao i na ZOI u Pekingu: Sjajni Kobajaši doleteo do zlata

Komentari

Autor: Euronews

06/02/2022

-

13:51 >> 14:00

Japanac dominirao i na ZOI u Pekingu: Sjajni Kobajaši doleteo do zlata
Kobajaši - Copyright Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader

veličina teksta

Aa Aa

Ovo je godina Rjojua Kobajašija! Sjajni Japanc je pobedio na maloj skakonici u Pekingu (95 metara) i osvojio je zlatnu medalju na Zimskim olimpijskim Igrama.

Pobednik "Četiri skakaonice" bio je najbolji u prvoj seriji. Doskočio je najdalje (104,5 metara) i sa 145,4 boda stvorio je sebi prednost od šest bodova nad odličnim Slovencem Petrom Zajcom (139,2) i čak devet nad iskusnim Poljakom Kamilom Stohom (136,3). U trci za postolje bio je i Ebgenij Klimov (135,0)

Međutim, druga serija je bila kobna za vodeće sem za najboljeg. Manuel Fetner je sjajno skočio u drugoj seriji i preuzeo je vođstvo, pratiuo ga je Kubacki, a iskusni Stoh je prvi podbacio i ostao bez medalje. I Peter Prevc je slabije skočio, doleteo na 99,5 metara i ostao tek peti.

Međutim, pobednik "Četiri skakonice" Rjoju Kobajaši bio je na visini zadatka, doleteo je na 99,5 metara, ali dovoljnih da sa 275 bodova osvoji zlato. I to prvi u karijeri.

Manuel Fetner iz Austrije je srebrni sa 270,8 bodova, a Poljak David Kubacki bronzani sa 265,9 bodova.

Rjoju Kobajaši je treći japanski ski-skakač koji se okitio zlatom. Jukio Kasaja je u Saporu 1972. godine na velikoj skakaonici leteo do zlata, dok je Kazujoši Funaki na Olimpijskim igrama u Naganu 1988. osvojio najsjajnije odličje na maloj skakaonici.

Komentari (0)

Sport