Ostali sportovi

Bilans dana na ZOI u Pekingu: Ludvigu zlato u sankanju, olimpijski rekord Poela

Komentari

Autor: Euronews

06/02/2022

-

15:14

Bilans dana na ZOI u Pekingu: Ludvigu zlato u sankanju, olimpijski rekord Poela
Bilans dana na ZOI u Pekingu: Ludvigu zlato u sankanju, olimpijski rekord Poela - Copyright Tanjug/AP Photo/Mark Schiefelbein

veličina teksta

Aa Aa

Trećeg dana Zimskih olimpijskih igara u Pekingu podeljene su danas medalje u šest disciplina.

Na kraju dana zlatu u sankanju (pojedinačno) kod muškaraca radovao je Nemac Johanes Ludvig. Bronzu iz Pjončanga pre četiri godine danas je pretvorio u zlato ubedljivim vožnjama u sve četiri vožnje. Na kraju je slavio sa 3:48,735 ispred Austrijanca Volfganga Kindla (3:48,895) i Italijana Dominika Fišnalera (3:49,686).

 

 

Događaj dana je bilo finale u skijaškim skokovima na maloj skakaonici na kojoj je Rjoju Kobajaši (Japan) potvrdio dominaciju ove sezone i osvojio zlato. Austrijanac Manuel Fetner bio je srebrni, a Poljak David Kubacki bronzani.

U kros kantriju na 15 kilometara (plus 15 kilometara skijatlon) zlato i srebro su osvojili Rusi. Aleksandar Bolšunov je zlatni (1:16:09,8), a Denis Spicov je bio srebni (1:17:20,8), dok je bronza pripala Fincu Livu Niskanenu (1:18:10,0).

U slobodnom skijanju kod žena zlato je otišlo za Australiju. Džakara Entoni  je osvojila najsjajnije odličje, Amerikanka Dželin Kauf je bila srebrna, a Ruskinja Anastasija Smirnova bronzana.

U brzom klizanju na 5.000 metara trijumfovao je Šveđanin Nils van der Poel uz olimpijski rekord (6:08,84), Holanđanin Patrik Roest (6:09,31) je bio srebrni, a Norvežanin Halgir Engebraten bronzani (6:09,88).

 

 

U snoubordu (slopistajl), svetska šampionka Zoi Sadovski Sinot je došla do prvog zlata na ZOI, Džulija Marino (SAD) je bila srebra, a Australijanka Tes Kadi bronzana.

Komentari (0)

Sport