Ostali sportovi

Majer ispisao istoriju u Pekingu: Treće zlato na ZOI, a nikad prvak sveta

Komentari

Autor: Euronews

08/02/2022

-

08:52

Majer ispisao istoriju u Pekingu: Treće zlato na ZOI, a nikad prvak sveta
Majer ispisao istoriju u Pekingu: Treće zlato na ZOI, a nikad prvak sveta - Copyright Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

veličina teksta

Aa Aa

Matijas Majer je ispisao zlatnim slovima istoriju na Zimskim Olimpijskim igrama jer je u Pekingu osvojio treću uzastopnu zlatnu medalju, a četvrtu ukupno.

Austrijanac je bio olimpijski pobednik u spustu 2014. u Sočiju, pa je četiri godine kasnije u Pjončangu bio najbrži u Superveleslalomu, da bi titulu odbranio i jutros u Pekingu!

Iskusni 31-godišnji skijaš rodom iz Africa (Austrija) najbolju sezonu u Svetskom kupu, gde je trenutno treći u ukupnom plasmanu, a drugi u Superdžiju i treći u spustu, zaokružio je bronzanom medaljom u spustu i novom zlatnom medaljom na ZOI u Superveleslalomu.

Pobedio je u vremenu 1:19,94, četiri stotinke je bio brži od Amerikanca Rajana Kohran-Zigla, dok je Norvežanin Amot Aleksander Kilde osvojio bronzanu medalju u vremenu 1:20,36.

 

 

Majer će tako ostati upisan u istoriji ZOI kao takmičar koji nikad nije osvojio medalju na svetskim prvenstvima, nikad nije bio ni pobednik Svetskog kupa, niti najbolji u svojoim specijalnim disciplinama spustu, Superveleslalomu ili kombinaciji, ali je na Olimpijskim igrama veliki šampion.

Sin nekadašnjem skijaša Helmuta Majera, koji je imao srebro u superdžiju na ZOI 1988. a istim odličjem se okitio godinu dana kasnije na SP, u karijeri je ostvario samo 11 pobeda, dve ove sezone (7 spust, tri superdži, jednu u kombinaciji), a 41 put trku završio među prva tri.

Komentari (0)

Sport