Ostali sportovi

Nestvarna trka na ZOI u Pekingu: Čudesna Petra Vlhova sa osme pozicije do zlata u slalomu

Komentari

Autor: Euronews

09/02/2022

-

09:44

Nestvarna trka na ZOI u Pekingu: Čudesna Petra Vlhova sa osme pozicije do zlata u slalomu
Nestvarna trka na ZOI u Pekingu: Čudesna Petra Vlhova sa osme pozicije do zlata u slalomu - Copyright Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

veličina teksta

Aa Aa

Slovakinja Petra Vlhova olimpijska je šampionka u slalomu jer je fenomenalnom drugom vožnjom 52,09 sa osme pozicije stigla do trijumfa u vremenu 1:44.98.

Jutrošnji slalom je bio daleko najneizvesnija trka jer nijedna od četiri vodeće posle prve vožnje nije stigla do medalje! Vodeća Nemica Lena Duer je završila četvrta, Mišel Gisen (Švajcarska) bila je šesta, trećpasirana Sara Hektor (Švedska) je promašila kapiju, a Slovenka Andreja Slokar bila je peta.

 

 

Vlhova, koja ove sezone brani titulu u Svetskom kupu (trenutno je druga u generalnom plasmanu), nije u svojoj najboljoj disciplini odvozala dobro prvu vožnju, ali se u drugoj stuštila za rekordnih 52,09 i napravila veliki pritisak ostalim takmičarkama. 

Austrijanka Katarina Linsberger, sedma posle prve vožnje, došla je takođe briljantnim skijanjem u drugoj vožnji (52,23) do srebra sa 1:45,06, a petoplasirana Vendi Holdener (Švajcarska) se domogla bronze 1:45,10 iako je prošle godine slomila obe ruke.

Komentari (0)

Sport